Hlavní obsah
Hry

Pouštějte draky v obýváku se společenskou hrou Drakiáda, čas letí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Hra Drakiáda, čas letí

Udržet draka ve vzduchu není snadné na poli, ani v obýváku. Přesvědčit se o tom můžete se společenskou hrou Drakiáda, čas letí.

Článek

Drakiáda, čas letí je svižná akční hra z dílny TLAMA games. Účelem hry je udržet ve vzduchu létající draky. Vím, pravidla zní moc jednoduše. Ale hra jednoduchá není. Díky akčním kartičkám a nutnosti hrát rychle se jedná o opravdu akční hru, při které se nezastavíte.

Na začátku hry dostanou hráči kartičky s draky. Jakmile jsou kartičky rozdány a hra je připravená, je na čase začít hrát. Na stole se postupně postaví přesýpací hodiny, které ukazují, jak dlouho drak ve vzduchu vydrží. Jakmile draci létají, nelze hru zastavit. Je třeba vydržet a hrát do poslední karty.

Cílem této hry je odehrát všechny karty z balíku, a přitom udržet všechny draky ve vzduchu. Žádný drak nesmí spadnout. První hra bývá výzva, ale jakmile si hru osaháte, hned jste v ději. Jedno kolo hry zabere přibližně 10 minut, soustředit se na hru tak dokáže opravdu každý.

Hra Drakiáda, čas letí, je určena pro 2 - 6 hráčů ve věku od 10 let. Jedná se o další svižnou od tvůrců her TLAMA games. Výhodou této hry je, že je rychle připravená i rychle uklizená. Hra je vhodná na doma i na párty. Balení se vejde do kufru i do většího batohu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz