Hlavní obsah
Hry

Puzzle hra Najdi a spojuj naučí děti přiřadit, co k sobě patří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Puzzle, zábava pro velké i malé stavitele. Existuje mnoho druhů i motivů. Ale věděli jste, že dílky puzzle mohou naučit děti mnohem víc?

Článek

Nedávno se mi dostaly do ruky puzzle Najdi a spojuj, které učí dítka najít správné páry. Ať už se jedná o denní činnosti, zvířátka a jejich domečky nebo hru s různými tématy, které je třeba správně přiřadit, jedno mají tyto hry společné. Jsou ve tvaru puzzle a každý pár do sebe krásně pasuje.

Najdi a spojuj jsou hry vhodné pro děti od 18 měsíců ve tvaru velkých dílků puzzle. Vždy se spojují pouze dva dílky, které k sobě patří. Protože má hra Najdi a spojuj více variant, je možné hry navzájem doplnit a udělat tak dítkám hraní trošku náročnější.

Na hře Najdi a spojuj oceňuji materiál, ze kterého jsou dílky vytvořeny. Jedná se o kvalitní lepenku s povrchovou úpravou, která hodně vydrží. Dílky do sebe skvěle zapadají a karton se jen tak neodře ani při častém používání. Navíc je možné dílky v případě potřeby otřít vlhkým hadříkem.

U Najdi a spojuj oceňuji i různá témata. Ať už se jedná o témata praktická, například denní činnosti a skupinky, tak nechybí ani témata u dítek oblíbená, například zvířátka. Všechny verze hry mají krásné ilustrace a dílky stejné velikosti.

Hru Najdi a spojuj zakoupíte ve specializovaných prodejnách zaměřených na rozvoj dětí. Já jsem hry zakoupila u AAA školák, kde mají široký výběr těchto her. Najdi a spojuj nenaučí dítka pouze přiřadit k sobě správné páry. Rozvíjí také trpělivost a jemnou motoriku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz