Článek
Na 4 porce potřebujeme:
500 g těstovin Elice nebo Fusili od Gutini
150 g tvrdého sýru
250 ml smetany ke šlehání
200 g šunky vcelku
3 vejce
1 polévková lžíce oleje
máslo na vymazání formy
sůl a pepř
Šunku nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Vajíčka smícháme se smetanou, osolíme, opepříme. Máslem vymažeme formu na zapékání. Troubu předehřejeme na 200°C. Dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda začne vařit, přidáme sůl a olej a dáme vařit těstoviny. Těstoviny vaříme 4 minuty a 4 minuty necháme dojít. Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se šunkou a sýrem a poté vše přesypeme do vymazané formy.
Těstoviny pečeme přibližně 20 minut, poté přidáme smetanu s vajíčkem a dopékáme, dokud nám těstoviny nezezlátnou, což trvá přibližně 40 minut.
Těstoviny Elice a Fusili od Gutini jsou přirozeně bez alergenů. Vaří se 4 minuty a 4 minuty se nechávají dojít. Na zapékání jsou přímo stvořené. Mají skvělou chuť i vlastnosti.