Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na bezlepkové zapečené těstoviny se šunkou a sýrem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Receptů existuje nespočet. My si dnes připravíme bezlepkové těstoviny se šunkou a sýrem.

Článek

Na 4 porce potřebujeme:
500 g těstovin Elice nebo Fusili od Gutini
150 g tvrdého sýru
250 ml smetany ke šlehání
200 g šunky vcelku
3 vejce
1 polévková lžíce oleje
máslo na vymazání formy
sůl a pepř

Šunku nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Vajíčka smícháme se smetanou, osolíme, opepříme. Máslem vymažeme formu na zapékání. Troubu předehřejeme na 200°C. Dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda začne vařit, přidáme sůl a olej a dáme vařit těstoviny. Těstoviny vaříme 4 minuty a 4 minuty necháme dojít. Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se šunkou a sýrem a poté vše přesypeme do vymazané formy.

Těstoviny pečeme přibližně 20 minut, poté přidáme smetanu s vajíčkem a dopékáme, dokud nám těstoviny nezezlátnou, což trvá přibližně 40 minut.

Těstoviny Elice a Fusili od Gutini jsou přirozeně bez alergenů. Vaří se 4 minuty a 4 minuty se nechávají dojít. Na zapékání jsou přímo stvořené. Mají skvělou chuť i vlastnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz