Článek
Na 4 porce potřebujeme:
250 g jahodových těstovin Gutini
200 g plnotučného tvarohu v papíru
cukr moučka dle chuti
hrneček lesních jahod
1 lžíce oleje
Jahody propláchneme a necháme okapat. Tvaroh vyšleháme spolu s cukrem do sladkého krému. Cukru použijeme tolik, aby vám chuť krému vyhovovala. Když máme tvaroh vyšlehaný a jahody okapané, dáme vařit těstoviny. Těstoviny Gutini vaříme 2 minuty a poté je další 2 minuty necháváme v horké vodě dojít. Uvařené těstoviny slijeme, necháme vykapat a můžeme jít nandávat. Těstoviny dáme na talíř, přidáme lžíci tvarohu a jahody a můžeme jít jíst. Přeji vám dobrou chuť.
Protože je příroda kolem nás plná pokladů, rozhodla jsem se připravit sérii netradičních receptů. V dalších dnech se tak můžete těšit na další netradiční recepty se sezónním lesním ovocem. Těším se na vás u dalších receptů.