Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na jemnou kokosovou buchtu s pudinkovým krémem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Víkend je tu a s ním i víkendové pečení. Tentokrát si připravíme kokosovou buchtu s pudinkem, která je sice trošku náročnější na přípravu, ale konečný výsledek za námahu opravdu stojí.

Článek

Na těsto potřebujeme:
1 hrnek samokypřící mouky Freee Doves Farm
4 vejce
¾ hrnku cukr krupice
10 lžic oleje
1 kypřící prášek do pečiva

Na náplň potřebujeme:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 lžíce cukru krystal
200 g másla
1 kostka plnotučného tvarohu
1 vanilkový cukr
4 lžíce strouhaného kokosu

Na pomazání:
Višňový džem Rose garden

Na posypání:
100 g strouhaného kokosu

Nejdříve si připravíme těsto. Do mixéru s planetárním mícháním nasypeme cukr, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Do pěny přidáme olej a důkladně zapracujeme. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne hebké nadýchané těsto. Těsto pečeme na 160°C přibližně 20 minut v pečícím papírem vystlané formě. Po 20 minutách píchneme do těsta špejlí. Pokud špejli vytáhneme čistou, máme těsto upečené. Pokud na špejli kousek těsta zůstane, pečeme dál.

Když máme korpus hotový, připravíme si krém. Máslo rozpustíme. Pudingy připravíme dle návodu, pouze s tím rozdílem, že mléka použijeme 600 ml a přidáme do něj i vanilkový cukr. Když máme puding uvařený, vmícháme do něj tvaroh a následně máslo.

Korpus potřeme džemem, přidáme pudinkový krém, posypeme kokosem, který do krému lehce přimáčkneme. Až nám krém zchladne, dáme dezert uležet do lednice. Servírujeme ideálně druhý den po upečení.

K tomuto kokosovému dezertu jsem zvolila kávu Tropický koktejl z pražírny Dalia. Káva má ovocné tóny, které kokosový dezert příjemně doplní.

Přeji vám dobrou chuť.

Tipy pro lepší výsledek:

Pokud nemáte mixér s planetárním mícháním, nezoufejte. Před přípravou těsta oddělte žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Dál pokračujte podle receptu. Sníh opatrně vmíchejte do těsta jako poslední surovinu.

Abyste dosáhli optimální chuti a vzhledu, měli byste použít džem kontrastující chutí i barvou. Já jsem použila višňový džem Rose garden, který je vyrobený v Pošumaví. Má skvělou konzistenci, není sladký a s kokosem a pudinkem chutná fantasticky.

Pokud chcete ušetřit, můžete místo samokypřící mouky použít mouku polohrubou, což sama nedoporučuji. S polohrubou moukou nebudete mít dezert tak nadýchaný, jako s moukou samokypřící.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz