Hlavní obsah

Rychlé šunkofleky bez lepku i bez laktózy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Šunkofleky, jídlo, které jsme si zamilovali už jako malí. Tento oblíbený pokrm má původ v Německu, ale jeho historie spadá až do období starověkého Říma. Skvělou zprávou je, že si tento pokrm můžeme připravit i bez alergenů.

Článek

Na šunkofleky potřebujeme:
250 g těstovin Tagliatelle od Gutini
1 středně velkou cibuli
200 g oravské slaniny
2 vejce velikosti M
1 polévkovou lžíci oleje
Sůl a pepř

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oravskou slaninu nakrájíme na kostičky. Vajíčka rozškvrdláme se solí a čerstvě mletým pepřem. Rozehřejeme pánev. Troubu předehřejeme na 200°C.

Na rozehřátou pánev dáme nakrájenou slaninu, kterou opékáme do chvíle, dokud se nám tuk z větší části nevypeče. Poté přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.

Ve stejnou chvíli kdy dáme rozehřát pánev, dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda začne vařit, osolíme jí, přidáme olej a těstoviny. Tagliatelle vaříme 4 minuty, poté necháváme 4 minuty dojít.

Jakmile máme těstoviny uvařené, slijeme je. Smícháme je se slaninou s cibulkou a důkladně promícháme. Těstoviny se slaninou nasypeme do porcelánové zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 15 minut. Po 15 minutách těstoviny zalijeme vajíčkem a zapékáme přibližně 35 minut.

Tagliatelle od Gutini chutnají jako klasické fleky. Jsou sice o trošku delší a užší, ale nejedná se o dlouhé nudle. Pro bezlepkové šunkofleky jsou skvělou variantou, na které si pochutnáte.

Pokud máte rádi nakládané okurky, cibulku či řepu, určitě nesáhnete vedle, když si nakládanou zeleninu k šunkoflekům přidáte.

Těstoviny Gutini jsou skvělou volbou pro všechny, kdo řeší alergeny. Těstoviny neobsahují lepek, laktózu ani vejce a při výrobě se nemůže stát, že by se těstoviny alergenem kontaminovaly. Tyto těstoviny jsou přirozeně bez alergenů, což je jejich velkou výhodou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz