Článek
Na šunkofleky potřebujeme:
250 g těstovin Tagliatelle od Gutini
1 středně velkou cibuli
200 g oravské slaniny
2 vejce velikosti M
1 polévkovou lžíci oleje
Sůl a pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oravskou slaninu nakrájíme na kostičky. Vajíčka rozškvrdláme se solí a čerstvě mletým pepřem. Rozehřejeme pánev. Troubu předehřejeme na 200°C.
Na rozehřátou pánev dáme nakrájenou slaninu, kterou opékáme do chvíle, dokud se nám tuk z větší části nevypeče. Poté přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.
Ve stejnou chvíli kdy dáme rozehřát pánev, dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda začne vařit, osolíme jí, přidáme olej a těstoviny. Tagliatelle vaříme 4 minuty, poté necháváme 4 minuty dojít.
Jakmile máme těstoviny uvařené, slijeme je. Smícháme je se slaninou s cibulkou a důkladně promícháme. Těstoviny se slaninou nasypeme do porcelánové zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 15 minut. Po 15 minutách těstoviny zalijeme vajíčkem a zapékáme přibližně 35 minut.
Tagliatelle od Gutini chutnají jako klasické fleky. Jsou sice o trošku delší a užší, ale nejedná se o dlouhé nudle. Pro bezlepkové šunkofleky jsou skvělou variantou, na které si pochutnáte.
Pokud máte rádi nakládané okurky, cibulku či řepu, určitě nesáhnete vedle, když si nakládanou zeleninu k šunkoflekům přidáte.
Těstoviny Gutini jsou skvělou volbou pro všechny, kdo řeší alergeny. Těstoviny neobsahují lepek, laktózu ani vejce a při výrobě se nemůže stát, že by se těstoviny alergenem kontaminovaly. Tyto těstoviny jsou přirozeně bez alergenů, což je jejich velkou výhodou.