Hlavní obsah
Jídlo a pití

Rychlý recept na zelné těstoviny s uzeným masem a se zelím

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Novinkou na českém trhu bezlepkových těstovin jsou zelné těstoviny. My si z nich dnes uvaříme snadný a rychlý oběd, na který potřebujeme pouze šest surovin.

Článek

Na 4 porce potřebujeme:
250 g těstovin Gutini
sklenici kysaného zelí
150 g uzeného masa
1 větší cibule
sůl
cukr

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Zelí propláchneme, dáme vařit a podle chuti v průběhu vaření případně ocukrujeme. Uzené maso dáme na pánev a prohřejeme. Jakmile je maso prohřáté, přidáme do něj nakrájenou cibuli a dáme vařit těstoviny podle návodu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat. Následně na těstoviny dáme zelí, uzené maso s cibulkou a můžeme servírovat. Přeji vám dobrou chuť.

Možná se vám zdá, že na 4 porce máme těstovin málo. Těstoviny Gutini jsou díky svému složení syté a jeden sáček těstovin nám opravdu pro 4 osoby stačí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz