Článek
Na pěnu potřebujeme:
140 g hořké čokolády
250 g mascarpone
140 ml smetany ke šlehání
velký panák vaječného likéru
Na ozdobu potřebujeme:
čokoládové hoblinky
čokoládové duchy
čokoládové dýně
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte chladnout. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Když je smetana polotuhá, přidejte vaječný likér. Mascarpone rozšlehejte, přidejte do smetany s vaječným likérem a šlehejte, dokud vám nevznikne hladký krém. Do krému zašlehejte čokoládu a začnete plnit skleničky. Na krém ve skleničkách nasypte čokoládové hoblinky, přidejte čokoládové dýně a duchy a nechte do druhého dne v lednici ztuhnout. A máte hotovo.
Tato pěna je nejen chutná, ale opravdu rychle připravená. Díky hotové čokoládové ozdobě je od začátku do konce hotová za pár minut. Pěna navíc rychle tuhne a chutná je hned po šlehání. Je tak opravdu skvělým dezertem na poslední chvíli.