Hlavní obsah
Jídlo a pití

Strašidelná čokoládová pěna ze čtyř ingrediencí ozvláštní každou halloweenskou party

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Halloween klepe na dveře, a pokud jste nestihli nic upéct, nevadí. Mám pro vás tip na chutný dezert, který na halloweenské party ocení každý milovník sladkého. Pěna je hotová za pár minut, tak na nic nečekejte a začněte tvořit.

Článek

Na pěnu potřebujeme:
140 g hořké čokolády
250 g mascarpone
140 ml smetany ke šlehání
velký panák vaječného likéru

Na ozdobu potřebujeme:
čokoládové hoblinky
čokoládové duchy
čokoládové dýně

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte chladnout. Smetanu vyšlehejte do polotuha. Když je smetana polotuhá, přidejte vaječný likér. Mascarpone rozšlehejte, přidejte do smetany s vaječným likérem a šlehejte, dokud vám nevznikne hladký krém. Do krému zašlehejte čokoládu a začnete plnit skleničky. Na krém ve skleničkách nasypte čokoládové hoblinky, přidejte čokoládové dýně a duchy a nechte do druhého dne v lednici ztuhnout. A máte hotovo.

Tato pěna je nejen chutná, ale opravdu rychle připravená. Díky hotové čokoládové ozdobě je od začátku do konce hotová za pár minut. Pěna navíc rychle tuhne a chutná je hned po šlehání. Je tak opravdu skvělým dezertem na poslední chvíli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz