Hlavní obsah
Hry

Svižná hra Hexafari procvičí vaší paměť i pozornost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Ve svižné paměťové hře Hexafari se všechno neustále mění. Vyhrává ten, kdo má nejlepší paměť, zůstane v obraze, udrží pozornost a je o krok napřed před soupeři.

Článek

I přesto, že je hra Hexafari z dílny Dummy Bear svižná, soustředí se na pozornost. Na první pohled má vše smysl a jasná pravidla. Ve hře platí hierarchie, ve které ošetřovatel přemůže lva, lev si poradí s ptáčetem, pták má navrch nad komárem a komár pije krev ošetřovateli. I přes jasná pravidla a svižnost je hra nevyzpytatelná, navíc s velkým množstvím proměnných.

Dílky se staví vedle sebe tak, jak udává hierarchie. Pokud je hra dobře rozehraná, máte vyhráno. Ale protože se tahá z komínků, nikdy nevíte, jaký dílek si vytáhnete. Může se vám také stát, že si jedno kolo postojíte.

Hexafari je skvěle promyšlená hra z dílny Dummy Bear. Je svižná, ale zároveň se velký důraz klade na paměť a na pozornost. Ten, kdo ve hře vede, do poslední chvíle vyhrát nemusí. A zároveň ten, kdo si myslí, že vyhrál, může snadno výhru přenechat soupeři. Stačí jen, aby si mylně zapamatoval rozložení dílků.

Hexafari je hra určená pro 2 až 4 hráče ve věku od 6 let. Zabaví se u ní děti i dospělí. Byť se hra může zdát na první pohled náročnější, jakmile odehrajete první hru, zjistíte, že vše do sebe zapadá a u jednoho kola se vám nebude chtít zůstat.

Hexafari má pěkné ilustrace a je vyrobena z kvalitní lepenky. Dílky jsou příjemné na omak a jsou tak akorát těžké, abyste mohli hru hrát doma i na zahradě. Ani menší vítr hru nerozhází. Také oceňuji velikost balení. Pevná krabička je akorát tak velká, aby se do ní hra vešla. Vejde se proto do každého batůžku. Hra je navíc rychle připravena i uklizena, což je za mne jedno velké plus.

Hru Hexafari z dílny Dummy Bear bych doporučila všem, kdo se rádi baví a mají rádi svižné strategické hry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz