Hlavní obsah
Cestování

Tipy, kam přes Vánoce vyrazit s dětmi za zážitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Beranová

Vánoční ZOO Hluboká

Vánoce jsou svátky klidu a pohody, které by měla rodina strávit pohromadě. Ale jak už to tak bývá, svátky brzy začnou být dlouhé. Proto jsem si pro vás připravila několik tipů, jak se nejen mezi svátky zabavit.

Článek

Vánoční ZOO Hluboká, Hluboká nad Vltavou

Do 7. ledna 2024 můžete navštívit ZOO Hluboká, která je celá krásně vánočně nasvícená. Cesty lemují světelné řetězy. Těšit se můžete například na světelného kapra nad rybníčkem, lachtany, tučňáky a nádhernou zářivou žirafu. Samozřejmě nechybí ani vánoční stromečky.

Procházka vánoční ZOO stojí opravdu za to. Doporučuji vám vyhradit si na procházku více času než na samotnou prohlídku ZOO. Procházka vánoční ZOO je totiž opravdový zážitek, při kterém mnoho živých zvířat neuvidíte, a přesto si odnesete pozitivní zážitek. Za mne je ideální přijet dříve, projít si ZOO za světla a počkat na chvíli, kdy se vánočně rozzáří. Pak si odnesete opravdu nevšední zážitek jak z tradiční prohlídky ZOO, tak i zážitek z vánoční ZOO.

Luminapark, Praha

I v Praze si můžete užít spoustu světýlek. V Luminaparku na pražském Džbánu je otevřeno každý den od setmění. Zvířátka jako na Hluboké neuvidíte, zato si budete moci zahrát oblíbené hry známé z devadesátek, jako je například Pac-man, had či hokej, budete si moci zahrát i na hudební nástroje a vymalovat obraz. V Luminaparku nechybí světelná bludiště a místy trošku strašidelná zákoutí. Celou světelnou show doprovází hudba, která zážitek ze světýlek ještě více umocní.

Návštěvu Luminaparku si užije celá rodina. U Luminaparku je velké parkoviště, pohodlně se sem dostanete i MHD.

Betlémy na Hrádku, Kutná Hora

V Kutné Hoře můžete do 7. ledna 2024 navštívit výstavu betlémů. K vidění je mnoho betlémů z různých koutů ČR, různého stáří i velikosti. Výstavu betlémů doplňují informace o vánočních tradicích, jejich původu i vývoji. Prohlédnout si tu můžete tradiční výzdobu z doby, kdy ještě vánoční stromeček nebyl o Vánocích samozřejmostí i vánoční výzdobu z konce minulého století.

Míst, kam se nejen mezi svátky vypravit, je nespočet. Já jsem vám představila tři místa, která jsem sama navštívila, jejichž návštěvu jsem si užila a vám mohu jejich návštěvu doporučit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz