Hlavní obsah
Hry

Vneste pomocí kooperativní hry klid mezi japonské duchy Yokai

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Hra Yokai

Mezi Yokai panuje nesmírný zmatek. Tito japonští duchové se navzájem promíchali a je jen na hráčích kooperativní hry, aby seskupili rodiny a vnesli mezi duchy klid.

Článek

Yokai je kooperativní hra s omezenou komunikací. Úkolem hráčů je pracovat jako tým a díky paměti a taktice duchy Yokai uklidnit. Hra se hraje na předem daný počet kol, ve kterých se hráči snaží shromáždit rodiny duchů.

Yokai má základní pravidla, na které navazují další hry. Je tak jen na hráčích, zda se rozhodnou hrát základní hru, nebo hru něčím ozvláštněnou, například přesně daným obrazcem, ve kterém se budou rodiny duchů skládat.

Hra Yokai je povedenou hrou z dílny Loris games. Vyrobená je z kvalitního materiálu, který lze v případě potřeby otřít vlhkým hadříkem. Karty jsou příjemné na omak a nechybí ani pěkné ilustrace. Velkou výhodou této hry vidím v jejím provedení. Kartičky duchů a nápověd jde rozdělit do dvou balíčků a uložit do krabice. Příprava hry a její úklid tak zabere opravdu jen chvilku.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče ve věku od osmi let. Jedno kolo zabere přibližně 20 minut, ale záleží, jak moc jsou hráči schopní. Když mají hráči dobrou paměť, hra je opravdu rychlá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz