Hlavní obsah
Knihy a literatura

Výletní kronika, to je ta správná kniha pro každého turistu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Výletní kronika

Uchovat si vzpomínky není nic lehkého. Obzvlášť ty z dovolených a výletů. Dnes mám proto pro vás tip na knihu, díky které budete mít vzpomínky pohromadě a která vám navíc dá i zajímavé tipy na výlety.

Článek

Výletní kronika z nakladatelství Perkman není obyčejná výletní kronika. Výletní kronika je hravá, přehledná a krásně se s ní pracuje. Nabízí prostor pro zážitky z 50 výletů, což je i pro aktivní výletníky na jeden rok prostoru více než dostatek.

Na každé stránce Výletní kroniky nechybí slepá mapa, rozdělená na kraje s vyznačenými krajskými městy. Díky této slepé mapě si snadno zakreslíte, na jakém místě jste byli. Do prostoru pro zapsání zážitků se vám vejde fotka i text. A navíc nechybí ani prostor pro datum, počasí a hodnocení výletu.

Ve Výletní kronice nechybí ani velká slepá mapa České republiky. Hned na začátku knihy tak přehledně uvidíte, kde už jste byli a kam byste se měli vydat, abyste měli ve Výletní kronice tipy na výlety ze všech krajů naší vlasti.

Součástí Výletní kroniky je i 23 tipů na výlety. Tyto tipy jsou rozděleny podle krajů. Nechybí tipy na výlety do měst ani do přírody. A samozřejmě nechybí ani prostor pro zapsání míst, která byste jednou chtěli navštívit, ale ještě jste se na cestu nevydali.

Výletní kronika je vhodná jak pro jednotlivce, tak i pro rodiny a party přátel a kamarádů. Nezáleží na tom, s kým se touláte, důležité je vyrazit. Vím, není to vždy jednoduché. Ale věřte tomu nebo ne, každý výlet stojí za to.

Skutečně poznat svět je možné teprve tehdy, když dokážeme ocenit krásu míst, kde jsme doma. A že je v České republice co objevovat, asi zmiňovat nemusím. Vždyť můj turistický profil je plný tipů na výlety napříč Českou republikou. Ty se vám při plánování výletů do Výletní kroniky budou určitě hodit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz