Hlavní obsah
Umění a zábava

AZ kvíz vzbudil rozpaky duel Leoš Mareš - Marsell Bendig

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Zumrová

Soutěž AZ kvíz

AZ kvíz je vědomostní soutěž, která je stálicí v programu ČT. Moderátory jsou Aleš Zbořil a Eva Machourková. Duely Leoš Mareš - Ben Cristovao, Bratři Bendigové a Mareš - M. Bendig stály za to.

Článek

AZ kvíz

AZ kvíz je vědomostní soutěž, jejíž záběr je široký a vyžaduje od soutěžících všeobecný přehled. To je samozřejmě pro soutěžící náročnější, protože nikdo se neorientuje ve všech oblastech lidského vědění. Nicméně základy všeobecného přehledu se cení.

„Fachidiot“

V němčině existuje výraz „Fachidiot“, který označuje člověka, který je opravdu špičkovým odborníkem ve svém oboru, ale v jakékoliv jiné oblasti se nevyzná, a to jako vůbec.

Duel Leoš Mareš a Ben Cristovao

V tomto duelu vyhrál Leoš Mareš, který je naším vynikajícím moderátorem. Je chytrý, pohotový, dokáže vtipkovat a jak opět prokázal, má všeobecné znalosti. Je jedním z našich nejlépe placených moderátorů a já musím říct, že se mi jeho vystupování v AZ kvízu líbilo. Ben Cristovao na tom se znalostmi také není až tak špatně, ale zkrátka někdo ze dvou vyhrát musí, a přece jenom toho Leoš Mareš věděl více.

Duel Jan Bendig - Marsell Bendig

Tak tady v tom duelu jsem nevěděla, jestli se mám smát, nebo plakat. Nikdo není dokonalý a nemusí vědět všechno, ale když už jsem zpěvák, měl bych vědět něco i o ostatních zpěvácích a kapelách, i o světoznámé operní pěvkyni. Když jsem herec, měl bych vědět něco i o jiných hercích a filmové tvorbě.

A když jsem hrdý na to, že pocházím z Hradce Králové, tak bych měl mít v povědomí alespoň jméno architekta Josefa Gočára. Jedna z otázek také na tohoto architekta směřovala. Fandila jsem moc a říkala jsem si, jo, jo, jo, to bude vědět, když tam odtud pochází, ale chyba lávky…

Nevím, tato dokola omílaná odpověď přinesla dokonce jedno výherní políčko. Byl to název písně Hany Zagorové.

Jak vybírat políčka

V této soutěži jde o vědomosti, ale také o to, jakým způsobem se vybírají políčka. Políčka musí propojit tři strany trojúhelníku, což bylo bratrům Bendigovým zjevně úplně buřt. Možná to ani nevěděli nebo to bylo nad jejich síly pod tlakem kamery. Tréma udělá opravdu hodně, zvlášť u lidí, kteří vůbec nejsou na kameru zvyklí, že?

Zde si můžete duel zhlédnout:

Duel Leoš Mareš - Marsell Bendig

Tak tady bylo asi jasné, kdo vyhraje, že to bude s přehledem Leoš Mareš. Jen asi většinu diváků, a rozhodně i Aleše Zbořila, zaráželo, jak moc má Leoš Mareš oproti svému soupeřovi navrch. I když zjistil Marsell Bendig celkem záhy, že bude pro něj dobré si brát náhradní políčka, kde se může se správnou odpovědí trefit v poměru 50 na 50, stejně se mu nedařilo. Zkrátka platí, že štěstí přeje připraveným. Leoš Mareš se ale zachoval velmi profesionálně a i když bylo vidět, že má úsměv na krajíčku, soutěž dohrál solidně bez jakékoliv narážky na soupeřovu výbornou neznalost ve všech možných oborech.

Otázky z Arabely - to musí přece vědět

A teď měl raději mlčet. Vybral si písmenko „X“. Otázka zněla, jak se jmenovala princezna z televizního seriálu „Arabela“, Dáda Patrasová ji hrála. To vím, to vím…

Nestačil říct odpověď. Leoši? Xenie. „Já jsem chtěl říct Xena.“ Duel můžete zhlédnout zde

No jo, každý nemá vlohy na všechno, že? Nicméně, pokud si chcete oddechnout, tak například píseň „ONA“ se mi docela líbí.

Zdroje:

https://www.estav.cz/cz/9049.ikonicke-stavby-a-urbanismus-josefa-gocara-v-hradci-kralove

https://www.youtube.com/watch?v=5cSgbTNROlQ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz