Hlavní obsah
Umění a zábava

Kdo obuje taneční boty ve StarDance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nihal Erenay, unsplash.com

V soutěži StarDance je již sestava soutěžících oznámena. Soutěžící z různých oborů se učí tančit pod vedením profesionálních tanečníků.

Článek

Stálice i změny ve StarDance

Ve StarDance, která na podzim bude těšit, nebo rozčilovat diváky, se můžeme opřít o stabilní moderátorskou dvojici v podání elegantního Marka Ebena a šarmantní Terezy Kostkové. V porotě usedne osvědčená dáma Taťana Drexler a vtipný Richard Genzer. Místo pro stálici v porotě Zdeňka Chlopčíka bude obsazeno porotcem Janem Tománkem. Osvědčená kapela naštěstí také zůstává. Choreograf Marek Zelinka v tomto pořadu také končí a nahrazuje ho Ivana Hannichová a Martin Kolda.

Martin Kolda je vicemistr České republiky ve standardních formacích. Má zkušenosti se škálou tanečních stylů. Standardní i latinskoamerické tance, balet, moderní i jazzový tanec.

Ivana Hannichová se seznámila s různorodými tanečními styly, jako je balet, hip hop, jazz, flamenco či folklor. Pracovala na choreografiích k českým verzím muzikálů, například k Mamma Mia! nebo Aidě.

Kdo obuje taneční boty ve StarDance

Filip Blažek

Diváci ho znají z několika pohádek a momentálně ze seriálu Jedna rodina, kde hraje sympatického otce několika dětí. Postavu má skvěle vypracovanou, což poukazuje na jeho kladný vztah ke sportu a pohybu jako takovému. Tanec herec považuje za těžkou disciplínu, kterou se ale rád naučí. Už jednou nabídku účasti odmítl kvůli mnoha pracovním povinnostem, nyní už asi nastal ten správný čas. Podle mého odhadu bude mít Filip Blažek široké publikum fanynek a sympatie zřejmě vzbudí i u jiné cílové skupiny. Tak ať se mu daří.

Lucie Vondráčková

Lucka se na pódiu objevuje od dětství. Je neskutečný dříč, má silnou vůli a je nadaná v různých směrech. Je to úspěšná zpěvačka, herečka a nadání pro tanec či celkově pro pohyb jí jistě také nechybí. Fyzický pohyb je jí blízký. Podle mne jeden ze silných „hráčů“ na tanečním parketu. Také už jednou nabídku odmítla, tak snad uzrál ten správný čas.

Jiří Ježek

Skvělý sportovec na paralympiádách. Vynikající paralympijský šestinásobný vítěz. V jedenácti letech přišel při autonehodě o nohu. Jistě mu nebude chybět odhodlání a vůle. Avšak ať se na mě nikdo nezlobí, ale jak bude porota hodnotit nášlapy přes patu či přes špičku či propnutá či pokrčená kolena, to si moc neumím představit. Tak se musím nechat překvapit, jak to porota zvládne. A jsem zvědavá, která profesionální tanečnice s ním bude tvořit taneční pár. Pro tu to bude dvojnásobná výzva.

Martina Ptáčková

Tato slečna je čtyřnásobnou mistryní v kickboxu. Ocenění získala také v disciplíně hand to hand combat. Prozradila na sebe, že má posunutý práh bolesti. Tak to se jí v soutěži StarDance bude dozajista hodit. Minimálně puchýře, odřeniny z tanečních bot, zápřah na kotníky budou zřejmě pro Martinu Ptáčkovou nové bolesti. Jelikož je to kovaná zápasnice, bude zápasit i s formacemi, kroky, točkami a možná i zvedačkami v tancích. Podle svých slov je pro ni disciplína společenského tance prozatím velká neznámá a nechodila ani do tanečních. Tak uvidíme, jak se s tancem popasuje.

Oskar Hes

Tak ten, kdo se o tanec trochu více zajímá, ví, že jméno Hes má v taneční oblasti renomé. Richard Hes, bohužel již zesnulý, byl vynikající choreograf a zakladatel skupiny UNO. Oskar jako herec, ale také muzikálový herec se na účast ve StarDance moc těší. Tanec je mu podle svých slov velmi blízký. Aby ne, když ho mají v rodině. Tak ať se mu daří.

Jana Paulová

Janu Paulovou znají diváci z filmů, seriálů nebo divadla. Nyní se odhodlala vzít „kládu“, obtížnou roli, ve které bude muset hrát sama sebe. A světe div se, ne každému herci je tato role příjemná. Sympatická dáma se smyslem pro humor prošlápne taneční boty. Ať se jí v novém prostředí tance, tance a zase tance daří.

Patrik Hartl

Patrik Hartl je spisovatel a režisér. Jelikož si své příběhy vymýšlí, je rád za možnost, že může utéct do reality. Zajímavé, že? Většina lidí sní a vymýšlí si příběhy, aby mohla utéct od reality. U Patrika Hartla je to naopak. Jestli po tanci bude schopen Patrik Hartl popadnout dech, Marek Eben se jistě těší na rozhovory s ním. Tak uvidíme.

Marta Dancingerová

Herečka, která se dostala do povědomí diváků například ze seriálů Specialisté či Ordinace v růžové zahradě nebo ze Švandova divadla. Jelikož účast ve StarDance byl její sen, který se jí letos splní, zvolí zřejmě poctivou přípravu. Uvidíme, jak jí to na tanečním parketu bude slušet.

Ondřej Ruml

Populární zpěvák na české scéně. Nazpíval hity jako „Králové“, „Praha bolestivosti“ a další. Sedne mu swingový styl. Teoreticky by se mu měl dobře tančit „jive“. Avšak fyzicky je velice náročný. Ať se mu v pořadu daří.

„Chili“ Ta Thuy Dung

Podle svých slov má tanec moc ráda a na soutěž se moc těší. Diváci ji znají ze soutěže MasterChef, Survivor nebo Superstar. Mezi fanoušky StarDance pravděpodobně ona již budí rozpaky, a to soutěž ještě ani nezačala. Nechme se tedy překvapit, jak (ne)zvládne latinsko-americké rytmy a rytmy standardních tanců.

Kdo další obuje taneční boty?

Samozřejmě profesionální tanečníci a tanečnice, které si vezmou některou ze zmiňovaných osobností pod svá taneční křídla.

I vy si můžete obout taneční boty a můžete tančit pro své potěšení.

Příjemnou zábavu

Zdroje:

Autorský text

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/marek-zelinka-stardance-konec-choreograf.

https://www.novinky.cz/clanek/kultura-tv-streaming-soutezni-desitka-osobnosti-stardance-je-kompletni/

https://www.novinky.cz/clanek/zena-styl-kickboxerka-martina-ptackova-mam-posunuty-prah-bolestivosti-nektere-veci-ani-nevnimam-40375780

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz