Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance plný přešlapů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Zumrová

Dance Dance Dance

StarDance je plný přešlapů. Jak v samotných tancích, tak někdy v hodnocení či v ne vždy dobře zvolených moderátorských poznámkách.

Článek

Společenské tance jsou mou zálibou

Na začátku chci vypíchnout, že StarDance patří mezi mé oblíbené pořady. Standardní a latinsko-americké tance mě uchvátily od mých prvních kroků v tanečních. Chtěla bych se pozastavit nad šestým soutěžním večerem.

Filmové melodie

Filmové melodie přenesou diváka do scény určitého filmu. Divák si kromě tanečních čísel všímá i dokreslující vystihující hudební linky. Pokud člověk zná film, tanečníci jej jednodušeji vtáhnou do děje. Svým způsobem mi ale stejně chyběl živý orchestr.

Jive v podání Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartůněk Hrstkové

Vlastně jsem se více divila, jak se Vavřincovi Hradilkovi nepovedlo chytit se do rytmu. Ano, skluz boty je nepříjemný a rozhodí vás to, ale pokud slyšíte v muzice první dobu, je možné se za čas chytit. Bohužel se to tomuto tanečníkovi nepovedlo. Sám řekl, že tu hudbu moc neslyší. Je fakt, že si můžete natrénovat krokové variace horem dolem, ale když nemáte cit pro hudbu, tak je to opravdu obtížné.

Ale ve zvedačkách jsou nepřekonatelní.

Jive vyřadil Marka Adamczyka a Lenku Noru Návorkovou ze soutěže

Jive se v tomto provedení bohužel neujal. Mně se docela líbil, i když Markovi vypadlo pár krokových variací. Sice to bylo vidět, ale zase se do tance dostali. Markovi Adamczykovi vynechala pohybová paměť na několik taktů, ale zase zdárně naskočil do jivu. Jive je velmi rychlý a energický tanec. V tanečních soutěžích se schválně většinou dává na konec, protože je opravdu velmi fyzicky náročný. Prokáže se tedy fyzická kondice páru.

Tango, co vlastně nebylo od Josefa Maršálka

Josef Maršálek je trnem v oku mnoha diváků. Přiznám se, že už v šestém kole se k nim začínám přidávat. Že mu taneční kroky nejdou, víme od začátku. Nějak jsem si myslela, že vydrží v soutěži třeba dvě maximálně tři kola. Že je až za polovinou soutěže, mě upřímně překvapuje. V této řadě ho porotci celkem chválili. Je pravda, že choreografie jim krásně sedla.

Adriana Mašková je perfektní tanečnice. Velmi se mi líbil komentář od pana Chlopčíka, který vyzněl tak, že nemá rád, když žena a muž tančí stejně nebo podobně. Tak to se mu v tomto páru rozhodně plní každý tanec.

Není stálé posílání hlasů přešlap?

Krásný waltz od Ivy Kubelkové a Martina Prágra

Tento příběh nás všechny dojal. Nádherná melodie, dojemný příběh a úžasné provedení obou. Divákům se koulely slzy po tváři. Marek Eben se snažil koncovou scénu odlehčit. Když Ivu Kubelkovou přirovnal k jezevčíkovi, moc se jí to nezdálo. Lehký přešlap.

Pohádkový waltz od Dariji Pavlovičové a „prince Krasoně“

Tyto postavy pluly parketem jako v pohádce. Darija se asi zbavila trémy nebo ji minimálně hodně odsunula do pozadí a opravdu se soustředila na tanec a nechala se unést elegantním tancem a melodií. Podle sázkařů se Darija stává černým koněm soutěže. Tak se nechme překvapit.

Krásné tango od Evy Adamczykové a Jakuba Mazúcha

Pohádka Rebelka je pro Evu jako stvořená. Kdyby Eva neměla v sobě kus veliké rebelky, asi by se ve svém sportu nedostala na nejvyšší příčky. Eva Adamczyková je velký dříč a je velký hudební talent. Za celou řadu jsem neviděla tanec, který by mě v jejím podání neuchvátil. Srší nevšední energií.

Jakub Mazúch je výborným tanečníkem a velmi dobře odhadl povahové rysy své nynější taneční partnerky. Tvoří vynikající choreografie, které dokážou vtáhnout odbornou porotu i diváky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz