Hlavní obsah

Ve StarDance přituhuje. Famózní Eva, křehká Darija a silák Vavřinec

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nihal Demirci Erenay, Unsplash

Tanečníci

Ve StarDance přituhuje. Ve finále se utká famózní Eva s kreativním Jakubem, křehká Darija s usměvavým Dominikem a silák Vavřinec s temperamentní Kateřinou.

Článek

Strhující semifinále, ve StarDance přituhuje

Semifinále 9.12.

Iva Kubelková a Martin Prágr zatančili romantický Valčík.

Valčík měl poslání vzdát hold všem ženám. Iva tu představovala něžnost a empatii. Tanec byl předveden s určitou lehkostí, ale chyběl mu švih a větší odklon. Efektní byla rozhodně úvodní obtížná zvedačka, ale i konečné gesto mrknutí oka Ivy. Skladba „to je mužský svět“, pěkně doplňoval myšlenku ženskosti. Nevím, kdo jiný by se na tento vzkaz hodil lépe, než právě Iva Kubelková, která je nejen milá, ale i inteligentní.

Temné energické Paso doble

Krásný protipól předvedli Iva s Martinem. Iva vyjadřovala ženskou divokost, naštvanost, možná i trochu zlobu či hněv. Jakoby šla energie z temného světa a dialog mezi Ivou a Martinem byl zřetelný.

Paso doble sice nebylo dokonale provedené, co se týče správného pohybu, ale taneční pár dokázal do svého příběhu tance diváky perfektně vtáhnout. Metallica přidala pěkně pod kotel.

Propojenost bílého křehkého valčíku s černým divokým temným paso doble byla rozhodně nevšední obohacující myšlenka.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Pevné charakterní Tango

Nejlepší tanec od Vavřince. Mé mínění se shoduje s porotou.

Tango bylo plynulé, pevný rám a samozřejmě doplněné o mnoho náročných zvedaček. Vavřincův výraz v obličeji, jak je naštvaný mu docela pěkně sedl. Byla vidět naprostá koncentrace u obou tanečníků a po tanci bylo vidět na Kateřině, že má z výkonu Vavřince velkou radost a hodnocení od poroty to jen podpořilo. Asi tentokrát byl výběr hudby správný. Vavřince totiž nemátla, ale pomáhala. Krása.

Něžná Rumba

Rumba je jeden z nejtěžších latinsko-amerických tanců. Střídají se pomalé a rychlé části a měl by být vidět vztah mezi mužem a ženou. Vavřinec s Kateřinou opět vsadili na nepřeberné množství a stylů zvedaček. Kateřina tančila jako něžná víla, která se točila kolem pevného muže. Tentokrát hudba Vavřincovi nečinila potíže a technicky byla rumba zvládnuta velice dobře. Prý chyběl dle poroty výraz, já jsem výraz viděla. Pravda určitý nadhled a lehkost možná od Vavřince chyběly, ale to jsou právě ta neprotančená léta.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Elegantní Valčík

Po parketu se krásně nesl elegantní a něžný valčík. Darije se povedl pěkný odklon a oběma krásné zvedačky. Ta složitá vyžadovala zapojení svalů celého těla a obrovskou důvěru mezi taneční dvojicí. Úroveň letošní řady v posledních kolech jde neustále nahoru. Krásná píseň „Hold my hand“ vystihla krásně charakter tance a vynikající interpretace ho ještě podtrhla.

Kruté Paso doble

Darija a Dominik předvedli ostrý boj mezi sebou v tanci. Bez podkresu hudby smyčcového kvartetu by ale jejich tanec tak nevyzněl. Podle mého názoru se Darija snažila o neskutečný bojovný výraz, ale na mě se to bohužel asi v rámci jejího mladého věku zkrátka nepřeneslo. Líbila se mi závěrečná rozepře a náznak facky, ale myslím si stejně jako Zdeněk Chlopčík, že to do tance nepatří. Technicky byly poznat nedostatky, především v udržení rovnováhy Dariji.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Divoká Samba

Eva nastoupila s efektním a podařeným sólem hned v úvodu tance. Byly krásné i pasáže společné, moc hezky se na energický technicky náročný tanec dívalo. Eva krásně dokáže vystihnout výraz každého jednotlivého tance a je vidět, že na pohyb je její tělo zkrátka zvyklé a že má síly a energie na rozdávání. Jakub prozradil, že tvoří choreografie především na hudbu a aby se Evě i Jakubovi líbila a byli oba s choreografií spokojení.

Něžný Valčík

Krásný elegantní romantický něžný valčík zatančila Eva s Jakubem. Choreografie, která odráží pozorování hvězd, krásně propojuje náladu a charakter celého pořadu. Eva vypadala jako víla, která si šla zatančit při měsíčním světle. Eva je výborná tanečnice. Já si to myslím od prvního kola, pan Zdeněk Chlopčík to při tomto přenosu vyslovil nahlas.

Jaký máte pocit, když se díváte na hvězdy na nebi?

Autorský text

Zpracováno na základě přímého přenosu ČT StarDance XII: 9.soutěžní večer

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz