Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zamyšlení nad systémem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Zamýšlím se nad tím, jestli stát přemýšlel, kdo daně platí?

Článek

Kdo celý život pracuje? Kdo odvádní a kdo neodvádí daně? Proč nezvýhodní rodiče, kteří vychovali své děti - budoucí daňové poplatníky ? Na rozdíl od singl lidí, si celý život odepírají a investují nemalé peníze do nového života. Stát by s důchodem měl myslet právě na ně. Nějakým způsobem je „odměnit“.

Dále mě myšlenky vedou k péči o seniory.

Tím, že lidé budou odcházet déle do důchodu, nemají pak možnost, starat se o své staré rodiče, popřípadě vnuky… jak to dříve bylo. Rodina přestává fungovat. Jak nás učili ve škole. Rodina je základ státu. Nyní je rodina v rozkladu.

Stát bude potom tedy řešit péči o seniory. Stavět nové objekty, platit pečovatele… Již nyní tyto místa chybí. Dříve se odcházelo do důchodu kolem 55 let. (Podle počtu vychovaných dětí!) Byl prostor, postarat se o mladé i staré. Nyní je to stres. Rodiče onemocní a o co dělat? Budeme tedy dávat své staré rodiče do anonymních pečovatelských domů, protože nebude jiné zbytí? Musíme přeci pracovat co nejdéle.

Co na to lidská duše? Bude spokojená?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám