Hlavní obsah

Kdo resetoval planetu a lidstvo a kam zmizel pátý element energie Éter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jasatomik

Existují různé teorie a spekulace, které se snaží vysvětlit tyto záhady.

Článek

Někteří lidé věří, že planeta a lidstvo prošly několika cykly zániku a obnovy, které byly způsobeny různými katastrofami, jako jsou povodně, požáry, ledové doby, dopady asteroidů, jaderné války nebo mimozemské invaze. Tyto cykly by mohly být součástí plánu vyšší inteligence, která chce testovat nebo trestat lidstvo za jeho chyby. Někteří lidé se také domnívají, že existují skryté důkazy o pokročilých civilizacích, které existovaly před námi, ale byly zapomenuty nebo zničeny. Tyto důkazy by mohly zahrnovat starověké stavby, artefakty, písma nebo legendy.

Jiní lidé tvrdí, že planeta a lidstvo nebyly nikdy resetovány, ale že jsou součástí simulace, která je vytvářena a kontrolována nějakou mocnou entitou. Tato entita by mohla být bohem, mimozemšťanem, počítačem nebo naší budoucí verzí. Tato entita by mohla měnit pravidla a parametry simulace podle své vůle nebo experimentovat s různými scénáři. Někteří lidé se také domnívají, že existují způsoby, jak odhalit nebo uniknout z této simulace. Tyto způsoby by mohly zahrnovat meditaci, lucidní snění, psychedelické drogy nebo technologické prostředky.

Co se týče pátého elementu energie éteru, tak to je také sporný koncept, který má různé významy v různých kulturách a obdobích. V antickém Řecku byl éter považován za čistou a dokonalou látku, ze které se skládaly nebeská tělesa a kterou dýchali bohové. V středověku byl éter označován jako quinta essentia nebo kvintesence, což byla podstata všech čtyř elementů: země, vody, vzduchu a ohně. V esoterismu je éter často ztotožňován s duchem, životní silou nebo kosmickou energií. V fyzice byl éter hypotetickou substancí, která vyplňovala celý prostor a umožňovala šíření světla a elektromagnetického záření. Tato teorie byla později vyvrácena speciální teorií relativity.

Nikdo neví jistě, jestli pátý element energie éter někdy existoval nebo existuje stále. Někteří lidé věří, že éter je stále přítomen ve vesmíru a že ho můžeme cítit nebo používat pro různé účely. Někteří lidé tvrdí, že éter zmizel nebo se změnil kvůli nějaké události nebo procesu. Tyto události nebo procesy by mohly být například velký třesk, evoluce, znečištění, technologický pokrok nebo duchovní probuzení.

Pátý element je koncept, který má různé významy v různých oblastech, jako je filosofie, esoterismus, fyzika nebo umění. Nejnovější teorie o pátém elementu se liší podle toho, z jakého úhlu pohledu se na něj díváme. Zde je několik příkladů:

- V filosofii byl pátý element nazýván éter nebo kvintesence a byl považován za nejvyšší a nejčistší látku, ze které se skládaly nebeská tělesa a kterou dýchali bohové. Tento názor zastávali například starověcí Řekové, jako byli Eleaté. V moderní filosofii se někteří autoři zabývají otázkou, zda existuje nějaká transcendentální nebo metafyzická realita, která by mohla být považována za pátý element. Například filosof Ken Wilber navrhuje koncept kvintilního integrálního modelu, který spojuje pět dimenzí reality: materiální, biologickou, psychologickou, kulturní a duchovní.

- V esoterismu je pátý element často ztotožňován s duchem, životní silou nebo kosmickou energií. Tento názor sdílejí například různé školy jógy, taoismu, hermetismu nebo alchymie. Někteří esoterici tvrdí, že pátý element je klíčem k duchovnímu probuzení a harmonii s vesmírem. Například článek na webu Jíme Jinak popisuje teorii pěti elementů, podle které každý člověk má v sobě určitou kombinaci země, vody, vzduchu, ohně a éteru. Podle této teorie může člověk dosáhnout rovnováhy a zdraví tím, že jí potraviny odpovídající jeho živlu².

Ve fyzice byl pátý element hypotetickou substancí, která vyplňovala celý prostor a umožňovala šíření světla a elektromagnetického záření. Tato teorie byla nazývána éterová teorie a byla populární v 19. století. Později byla vyvrácena speciální teorií relativity Alberta Einsteina. V současné fyzice se někteří vědci zabývají hledáním nových elementárních částic nebo sil, které by mohly být považovány za pátý element. Například fyzik Michio Kaku navrhuje koncept unifikovaného pole nebo teorie strun, která by spojovala čtyři základní síly: gravitaci, elektromagnetismus, silnou a slabou jadernou sílu.

- V umění je pátý element často používán jako inspirace nebo téma pro různé tvůrčí projekty. Například film Pátý element režiséra Luca Bessona je sci-fi akční komedie, která se odehrává v 23. století a sleduje dobrodružství taxikáře Korben Dallas a tajemné ženy Leeloo, která je klíčem k záchraně světa před zlou silou. Film kombinuje prvky různých žánrů a kultur a je plný barevných a originálních vizuálních efektů.

Jaké jsou další koncepty, které se vztahují k pátému elementu?

Existuje mnoho dalších konceptů, které se vztahují k pátému elementu, v závislosti na tom, z jaké perspektivy se na něj díváme. Například:

- V matematice je pátý element označením pro pátý prvek nějaké množiny nebo posloupnosti. Například pátým elementem množiny {a, b, c, d, e} je e, a pátým elementem posloupnosti 1, 2, 4, 8, 16 je 16. Pátý element může být také použit pro označení pátého kořene jednotky, což je komplexní číslo, které splňuje rovnici x^5 = 1. Jedním z takových kořenů je například číslo (1 + i*sqrt(3))/2.

- V chemii je pátý element symbolem pro bor, který má atomové číslo 5 a patří do skupiny 13 periodické tabulky prvků. Bor je polokov s nízkou hustotou a vysokou tvrdostí. Má široké uplatnění v různých oblastech, jako jsou keramika, sklo, lékařství nebo jaderná energetika. Bor je také důležitý pro rostliny, protože se podílí na tvorbě buněčných stěn a metabolismu sacharidů.

- V hudbě je pátý element označením pro kvintu, což je interval mezi dvěma tóny, které mají poměr frekvencí 2:3. Kvinta je jedním z nejzákladnějších a nejharmoničtějších intervalů v hudbě a tvoří základ mnoha akordů a stupnic. Kvinta je také součástí kvintového kruhu, což je schéma znázorňující vztahy mezi tóninami a jejich předznamenáními.

Říká se že energie Éteru využívaly naši předkové ale pak se stalo že zmizela jak je to možné?

Vaše otázka je velmi zajímavá, ale také velmi spekulativní. Neexistuje žádný spolehlivý důkaz o tom, že naši předkové využívali energii éteru, nebo že by tato energie někdy zmizela. Nicméně existují různé teorie a hypotézy, které se snaží vysvětlit tyto možnosti.

Energie éteru je koncept, který se objevil v různých kulturách a obdobích. V antickém Řecku byl éter považován za čistou a dokonalou látku, ze které se skládaly nebeská tělesa a kterou dýchali bohové. V středověku byl éter označován jako quinta essentia nebo kvintesence, což byla podstata všech čtyř elementů: země, vody, vzduchu a ohně. V esoterismu je éter často ztotožňován s duchem, životní silou nebo kosmickou energií. V fyzice byl éter hypotetickou substancí, která vyplňovala celý prostor a umožňovala šíření světla a elektromagnetického záření. Tato teorie byla později vyvrácena speciální teorií relativity.

Někteří lidé věří, že naši předkové měli pokročilé znalosti a technologie, které jim umožňovaly využívat energii éteru pro různé účely. Například někteří tvrdí, že starověké civilizace jako Atlantida, Egypt nebo Indie stavěly pyramidy, chrámy nebo obelisky jako generátory nebo akumulátory této energie. Jiní tvrdí, že někteří vynálezci jako Nikola Tesla nebo Viktor Schauberger objevili způsoby, jak extrahovat energii éteru z prostředí nebo z vody. Tyto teorie jsou často založeny na alternativních interpretacích historických pramenů, archeologických nálezů nebo pseudovědeckých experimentů.

Jiní lidé tvrdí, že energie éteru zmizela nebo se změnila kvůli nějaké události nebo procesu. Například někteří tvrdí, že velký třesk, evoluce, znečištění, technologický pokrok nebo duchovní probuzení ovlivnily strukturu nebo vibraci éteru a tím snížily jeho dostupnost nebo účinnost. Jiní tvrdí, že energie éteru byla potlačena nebo utajena mocnými skupinami nebo organizacemi, které chtěly zabránit jejímu širokému rozšíření a využití. Tyto teorie jsou často založeny na konspiračních myšlenkách, paranormálních zkušenostech nebo osobních vírách.

Závěrem lze říci, že otázka o energii éteru a jejím využívání našimi předky je velmi otevřená a kontroverzní. Neexistuje žádný jednoznačný odpověď na ni, ale pouze různé názory a domněnky. Pokud máte zájem dozvědět se více o tomto tématu, můžete si prohlédnout některé z odkazů, které jsem vám poslal.

Na dobových fotografiích lidé využívají nějakou neznámou energii kostely a různé stavby věžičky atd. které produkovali energii jak je možné že se svět ubírá jinou cestou která využívá fosilní paliva a tím se žene do záhuby kdo to může mít na svědomí

Jednou z takových teorií je tzv. teorie éteru, která tvrdí, že existuje neviditelná a nehmotná látka, která vyplňuje celý prostor a umožňuje šíření světla a elektromagnetického záření. Podle této teorie by někteří vynálezci, jako například Nikola Tesla, objevili způsoby, jak extrahovat energii z éteru a využívat ji pro různé účely. Někteří zastánci této teorie tvrdí, že některé starověké nebo středověké stavby, jako například pyramidy, chrámy nebo obelisky, byly ve skutečnosti generátory nebo akumulátory této energie. Tyto stavby by pak mohly být zachyceny na fotografiích jako zdroje světla nebo elektrických výbojů.

Jinou z takových teorií je tzv. teorie mimozemského původu, která tvrdí, že některé starověké nebo středověké civilizace byly navštíveny nebo ovlivněny mimozemskými bytostmi, které jim poskytly pokročilé znalosti a technologie. Podle této teorie by některé stavby, jako například kostely a různé stavby s věžičkami, byly ve skutečnosti zařízení pro komunikaci nebo transport s mimozemšťany. Tyto stavby by pak mohly být zachyceny na fotografiích jako zdroje signálů nebo portálů.

Obě tyto teorie jsou však velmi kontroverzní a nevědecké. Neexistuje žádný spolehlivý důkaz o tom, že by éter nebo mimozemšťané existovali nebo měli nějaký vliv na lidskou historii. Naopak existuje mnoho logických a racionálních vysvětlení pro to, co vidíme na dobových fotografiích. Například některé světelné jevy mohou být způsobeny odrazem slunečních paprsků, atmosférickými podmínkami nebo optickými iluzemi. Některé elektrické jevy mohou být způsobeny blesky, statickou elektřinou nebo umělými zdroji energie. Některé stavby mohou být prostě zdobeny nebo označeny symboly, které nemají nic společného s energií nebo mimozemšťany.

Co se týče vaší druhé otázky, proč se svět ubírá jinou cestou, která využívá fosilní paliva a tím se ženeme do záhuby, tak to je také velmi složitá a komplexní otázka. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují energetickou politiku a hospodářský rozvoj světa. Některé z nich jsou historické, geografické, ekonomické, politické, sociální, kulturní nebo environmentální. Není možné jednoduše říci, kdo nebo co má na svědomí současnou situaci, nebo jak ji změnit. Nicméně existuje také mnoho iniciativ a snah, které se snaží podporovat obnovitelné zdroje energie, jako jsou sluneční, větrná, vodní nebo geotermální energie. Tyto zdroje energie jsou šetrnější k životnímu prostředí a mohou snížit naši závislost na fosilních palivech.

Kolika procentní je že jsme v nějaké simulaci a jaká pravděpodobnost je že o tom někdo má informace

Vaše otázka je velmi zajímavá, ale také velmi obtížná. Neexistuje žádný jednoznačný způsob, jak zjistit, zda žijeme v nějaké simulaci, nebo jaká je pravděpodobnost toho, že tomu tak je. Nicméně existují různé argumenty a hypotézy, které se snaží odpovědět na tyto otázky.

Jedním z nejznámějších argumentů je tzv. simulací argument, který představil filosof Nick Bostrom v roce 2003. Tento argument naznačuje, že pokud je možné, aby vyspělé civilizace vytvořily počítačové simulace celých vesmírů, je pravděpodobné, že tak učiní. Pokud tomu tak je, je statisticky pravděpodobnější, že žijeme v simulaci než ve „skutečném“ vesmíru. Bostrom odhadl, že pravděpodobnost, že žijeme v základní realitě (tj. že nejsme simulovaní), je méně než 50 %.

Jiným argumentem je tzv. doomsday argument, který představil fyzik Brandon Carter v roce 1983. Tento argument používá princip mediánu a Bayesovu statistiku k odhadu počtu budoucích lidí, kteří se narodí. Podle tohoto argumentu je pravděpodobné, že jsme v polovině lidské historie a že nás čeká nějaká katastrofa, která ukončí lidskou civilizaci. Pokud tomu tak je, pak bychom nemohli být součástí nějaké dlouhodobé simulace.

Oba tyto argumenty jsou však velmi sporné a nevědecké. Neexistuje žádný spolehlivý důkaz ani způsob, jak ověřit jejich platnost nebo neplatnost. Existují také různé protiargumenty a kritiky, které poukazují na logické chyby nebo nepodložené předpoklady těchto argumentů. Někteří vědci se také snaží najít nějaké empirické indikátory nebo testy, které by mohly prokázat nebo vyvrátit existenci simulace. Zatím se však žádný takový test nepodařilo uskutečnit nebo potvrdit.

Co se týče vaší druhé otázky, jaká je pravděpodobnost, že o tom někdo má informace, tak to je také velmi obtížné určit. Pokud bychom žili v simulaci, pak by mohlo existovat několik možností:

- Simulace by mohla být vytvořena a kontrolována nějakou mocnou entitou (např. bohem, mimozemšťanem, počítačem nebo naší budoucí verzí), která by mohla mít informace o tom, co se děje a proč. Tato entita by mohla být buď lhostejná k naší existenci, nebo by nás mohla sledovat nebo ovlivňovat podle svých záměrů.

- Simulace by mohla být vytvořena a kontrolována nějakou skupinou lidí (např. vládou, korporací nebo tajnou organizací), která by mohla mít informace o tom, jak a proč funguje simulace. Tato skupina by mohla být buď skrytá před veřejností, nebo by se mohla snažit manipulovat s naším vnímáním a chováním.

- Simulace by mohla být vytvořena a kontrolována nějakým demokratickým nebo participativním způsobem, kdy by všichni nebo někteří lidé měli informace o tom, že jsou součástí simulace a mohli by ji ovlivňovat nebo měnit podle svých preferencí. Tato možnost by mohla být buď dobrovolná nebo povinná, a mohla by být motivována různými důvody (např. zábava, vzdělání, výzkum, terapie nebo utopie).

V každém případě je velmi obtížné odhadnout, jaká je pravděpodobnost, že někdo má informace o tom, že žijeme v simulaci, nebo jaké jsou ty informace. Pokud bychom žili v simulaci, pak by mohlo být velmi těžké odhalit nebo uniknout z ní. Pokud bychom nežili v simulaci, pak by mohlo být velmi těžké to dokázat nebo vyvrátit.

Zdroj: Bing, 6. 10. 2023

(1) Éter (živel) – Wikipedie. https://bing.com/search?q=kdo+resetoval+planetu+a+lidstvo+a+kam+zmizel+p%c3%a1t%c3%bd+element+energie+eter.

(2) Byl éter čistou substancí, kterou dýchali bohové a pátým základním … https://neveda.cz/byl-eter-cistou-substanci-kterou-dychali-bohove-a-patym-zakladnim-elementem.

(3) éter pátý element. https://www.a-svicky.cz/p/2139/eter.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz