Hlavní obsah
Cestování

Chorvatský ostrov Lošinj: průzračné moře, romantické pláže a krásná příroda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: jedemenavylet.cz

Městečko Veli Lošinj

V severním Jadranu leží ostrov vitality, který návštěvníky vítá městečky se středomořskou atmosférou, příjemným klimatem a romantickými zátokami. Lošinj je skvělou volbou pro pohodovou dovolenou.

Článek

Ostrov vitality

Na chorvatský ostrov Lošinj se autem z jižní Moravy dostanete i s 20 minutovou plavbou trajektem za 9 hodin, z Čech bude cesta přibližně o dvě hodiny delší. Odměnou za cestování je krásná příroda, příjemné středomořské klima a především průzračně čisté moře, které se jen tak nevidí. Ne nadarmo se mu říká ostrov vitality.

Foto: jedemenavylet.cz

Městečko Nerezine na ostrově Lošinj

Kdo chce, může si na ostrově báječně odpočinout od každodenního stresu. Počet pláží, zátok a dalších míst pro koupání se snad ani nedá spočítat. Ty nejromantičtější jsou často dosažitelné jen lodí, kterou lze půjčit téměř v každém letovisku. I v horkém létě jsme potkávali na cestách spoustu cyklistů, pro které je zvlněný terén s krásnými výhledy perfektní.

Foto: jedemenavylet.cz

Jedna z mnoha pláží

Nejlepší dobou pro vychutnání pravé středomořské atmosféry místních městeček je večer, kdy ožívají restaurace, přístavy a letní teploty jsou příjemnější. Kouzelným místem je přístav ve Veli Lošinj …

Foto: jedemenavylet.cz

Přístav ve Veli Lošinj

... rušnějším letoviskem je Mali Lošinj se spoustou obchodů, restaurací i památek.

Foto: jedemenavylet.cz

Přístav v Mali Lošinj

Zajímavých míst k poznávání je na ostrově spousta. Nejvyšším vrcholem je Televrina (588 m) v pohoří Osoršcica, kam si můžete vyšlápnout z malebné vesničky Nerezine.

Sousední ostrov Cres

Pokud by vám Lošinj nestačil, vyrazte na sousední Cres. Ostrovy Lošinj a Cres jsou jako dvojčata, která spojuje krátký otočný most v Osoru. Dobrým tipem na výlet je vesnice Lubenica postavená na skále vysoko nad mořem.

Foto: jedemenavylet.cz

Vesnice Lubenice na ostrově Cres

Podělte se v komentářích s tipy na skvělou dovolenou na chorvatských ostrovech ;)

Anketa

Jaký je Váš oblíbený ostrov v Chorvatsku?
Brač
4,4 %
Hvar
11,5 %
Pag
15 %
Korčula
7,5 %
Krk
11,1 %
Rab
11,5 %
Korčula
4 %
Jiný
35 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 226 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Lošinj

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz