Hlavní obsah
Cestování

Dubaj v lednu ? Ideální

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jen tak o cestování

Výhled z hotelu

Nemám ráda teploty přes 3o stupňů. Donutí vás k hledání stínu a klimatizace. Zato ráda poznávám, ohřeju se a vykoupu v moři. To všechno navíc v orientální krajině. To je Dubaj.

Článek

Poslední dva roky jsem jeden lednový týden strávila právě tady. Teplota mezi 24-28 stupni, jasno až polojasno, tak akorát na získání hnědého odstínu a spousty nových zážitků.

Už podruhé jsem vybrala stejný hotel, na strategickém místě, u metra. Pokud vás není víc a nechcete celou dobu využívat jen taxi, je dobré to zohlednit. Navíc je hned u Mall of the Emirates, kde jsme každý den skočili pro večeři do supermarketu. Tedy já, zbytek skupiny si našel čínské bistro v ulici vedle, kde vaří za průměrných 150 Kč.

Foto: Jen tak o cestování

promenáda

Náš městský hotel nabízel k snídani opravdu obrovský výběr z evropské i orientální kuchyně.

A také nabízel 3× denně odvoz na pláž (v 9, 10 a 11) a za 4 hodiny zpět. Za mě naprosto ideální (rozuměj maximální) čas, který dokážu strávit na pláži. Shuttle bus vás odveze na začátek dlouhé pláže, hned vedle hotelu Jumeirah, s krásným výhledem na ikonický Burj al Arab. Tady můžete zůstat, kochat se výhledem a dát si džus nebo zmrzku v bistru. Převlékárna s wc a sprchy zdarma jsou samozřejmostí.

Foto: Jen tak o cestování

pláž

Tyrkysová voda vás ovšem uhrane. Nebála bych se přirovnání (z vlastní zkušenosti), že nemá daleko od barvy Malediv.

Pokud ale nechcete ty 4 hodinky jen ležet na místě, nemusíte. Začíná tu totiž promenáda, která vede podél moře minimálně dalších 7 km. Je lemovaná palmami, rozdělená na část pro chodce/běžce a kola. Každý cca jeden kilometr narazíte na jiný stánek s občerstvením, kde můžete ve stínu posedět, a samozřejmě wc.

Já jsem chodila kilometry tři na oblíbenou Kite beach. Zde je asi největší koncentrace stánků se vším možným, od zmrzliny, zdravých smoothie barů, známých kaváren až po stánek s plážovým oblečením. Vybere si každý. Co na tom, že jedno matcha latté nebo čerstvý džus vás vyjde na dvě stovky. A to po celé Dubaji. Prostě jsem si pak k večeři dala skvělý salát tabouleh s parmezánovým kuřetem. Z toho supermarketu vedle hotelu. A za míň než to plážové kafe.

A pokud by na vás náhodou nezbylo místo v shuttle busu, pořád můžete využít bazén na střeše hotelu. S fascinujícím výhledem na Burj Khalifu na straně jedné a Burj al Arab na druhé… Voda v něm ? Vyhřívaná.

A co všechno jsme stihli vidět po návratech z pláže? Bylo toho hodně. Tak tedy příště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám