Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jsou mezi námi, riskují a jsou fakt divní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: HANS / PIXABAY.COM / PUBLIC DOMAIN

Občas se při krizových situacích, jako například teď, během povodní, dějí neuvěřitelné věci.

Článek

Naše televizní stanice nám tento týden mohly ukázat idiota z Otrokovic (omlouvám se, ale nevím, jaký jiný výraz bych měl pro onoho mladého muže použít), jak skáče z mostu do rozbouřené řeky Dřevnice. Naštěstí tuto svou nerozvážnost ve zdraví přežil a po pár hodinách šel sám kontaktovat policii. Kdo ví, co se mu hlavou (pravděpodobně po vystřízlivění) honilo.

Jiný „expert“ zase při řízení svého auta ignoroval v Jeseníkách zákaz a zřítil se do trhliny v mostě.

Další „exot“ zaměstnal několik desítek policistů a okolo přihlížejících lidí, když si šel zaplavat do rozbouřené Vltavy v Praze.

Zcela nepochopitelného jednání se dopustili i tři muži, kteří se rozhodli zbytečně hazardovat se svým zdravím, když se v sobotu vydali sjet na paddleboardech rozvodněnou Odru.

Ale nehloupnou jen muži. V Českých Budějovicích zavolali kolemjdoucí policii kvůli ženě, která se chtěla koupat v rozvodněné Malši. Svěřila se, že ji lákala síla vody při plavání.

Ministr vnitra Vít Rakušan ke všem těmto případům řekl: „Prosíme vás, neriskujte v rozbouřené vodě, případnou záchranou riskujete i životy zasahujících hasičů“

No a já jen dodávám - všichni tito hlupáci by měli vytáhnout svou šrajtofli, a záchranné práce pěkně zacálovat. No ale červíček v mé hlavě našeptává - co když se třeba pletu? Co když je to třeba tak, že kdo má v sobě dostatek empatie k druhým, kdo má rád lidi, má i pochopení pro jejich slabosti?

A co vy, myslíte si totéž co já, že by měli za svou hloupost platit?

Anketa

Měli by nezodpovědní jedinci platit záchranné práce ?
ano
100 %
ne
0 %
ne, stačí je pokárat
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz