Hlavní obsah
Názory a úvahy

Objevme v sobě lidskost. Pomozme obětem povodní 2024

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Každá zaslaná částka, i ta sebemenší, přestavuje pro oběti letošních povodní obrovskou pomoc

Právě jsem odeslal ze svého účtu peníze na dobročinnou sbírku pro oběti letošních povodní.

Článek

Byla to sice menší částka, protože můj měsíční příjem není zas tak velký, abych mohl poslat víc. Myslím si ale, že každá částka, i ta sebemenší, se počítá. A že když nás bude víc, tak nakonec i ty drobné částky dohromady udělají velkou sumu. Ti lidé ze severu Moravy a z jižních Čech, kteří byli zasaženi povodněmi nejvíce, potřebují naši pomoc, i když si o ni nikomu z nás neřeknou.

Osobně si nedovedu představit, že bych měl přijít při povodni o dům, a nebo že by byl dům tak vyplavený, že by jeho vysoušení mělo trvat až do příštího roku. Za tři měsíce je tu zima, a většina z nás už bude žít svátky - Mikulášem a Vánocemi. Ale ti postižení povodněmi budou mít úplně jiné myšlenky, než dumat nad sháněním dárků pod vánoční stromeček. Mnozí je také nebudou mít za co koupit.

Pomozme tedy, prosím, každý podle svých možností. Níže uvádím odkazy na webové stránky, ze kterých lze poslat tolik potřebnou finanční pomoc.

Jsme národem, který se dokázal v těžkých dobách vždy semknout. Buďme solidární. Objevme v sobě to nejcennější - lidskost. Tedy to, co činí člověka člověkem.

Anketa

Pošlete finanční pomoc postiženým povodněmi?
ano, už jsem zaslal
0 %
ano, zašlu
0 %
ne, nepošlu, ať se stará stát
0 %
ještě nevím
0 %
Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz