Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sudetští Němci by měli v ČR založit sudetoněmeckou politickou stranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek

Mají-li být Benešovy dekrety revidovány a v rámci možností poslány na smetiště dějin, nezbyde sudetským Němcům asi nic jiného, než založit politickou stranu a domáhat se svých práv politickou cestou.

Článek

Sudetoněmečtí zástupci v boji o posty v poslanecké sněmovně by velmi pomohli předvolebním diskuzím, a navíc by poukázali na fakt, že uzavírání se v zaprděném rybníčku, jak by se to líbilo některým populistům, není cesta vpřed, ale naopak hluboko do jeskyň.

Vidíme to například nyní v Americe, politik, který nabádal ke státnímu převratu a totálnímu rozvratu, je nejenom neodsouzený a nesedí ve vězení, on zatím dokonce vede boj a republikánskou nominaci do prezidentských voleb. Americká demokracie je těžce nemocná a může za to rozevírání ekonomických a sociálních nůžek ve společnosti, morální bída a celkové hloupnutí společnosti. Proto například v Americe sílí volání po americkém izolacionismu.

Oprášíme starou dobrou izolaci, uzavřeme se do našeho kontinentu a svět ať nás nechá být a my necháme svět dělat si co chce. To si bohužel mnoho Američanů myslí. Rezignují na svět a soustředí se na svoje košile. Kabát je pro ně příliš vzdálený a až moc nad jejich chápání.

Vzedmula se velká vlna, na které se jako zkušený surfař drží muž úctyhodného věku přes sedmdesát roků, která je jak tsunami. Surfující Donald Trump na vlně, kdy pod ní padají monumenty, které měly připomínat všechny americké velikány.

Padá americký globalismus, padá americký respekt k demokracii, padá americká tolerance a úcta k pravidlům. Kde je ten tavící kotel, kam přicházely různé národy a obohacovaly americkou společnost o to nejlepší ze sebe a nadšeně respektovaly pravidla své nové země? Kde je ten stát, kde prezident říkal, neptej se, co může země udělat pro tebe, ale ptej se, co můžeš udělat pro svou zem? Kde jsou ty Spojené státy americké, které samy sebe považovaly za maják svobody pro celý svět, za maják hodnot? Kde jsou? Nejsou! Bohužel. Dějiny se opakují a jak říká Nikki Haley, poslední mohykánka republikánů hrdě stále vzdorující šílenému egomaniakálnímu Donaldovi, stačí tak málo, asi 3 % amerického obranného rozpočtu dát na pomoc Ukrajině a bude zanedlouho mír. Agresor bude udržen tam kde je, a může se ho podařit i zatlačit zpět do jeho nory. Zároveň ostatní blázni se dívají, zloprcek se Severní Koreji, stárnoucí alfasamec z Číny, ti všichni čekají na slabost Ameriky. Jen co se ta slabost projeví, rozpoutají peklo na zemi. Stejně jako Hitler čekal, až zvítězí politika Appeasementu. Dočkal se. Stejně tak si jde Trump pro vítězství. Z Ameriky se po jeho zvolení stane diktatura a Babiš konečně bude moct po pravdě říkat, že je tady nová diktatura, protože ta přijde. Kdybych měl miliardy nazbyt, bohužel nemám, podpořil bych kandidaturu Nikki Haley a toho kdo má největší šance z řad demokratů proti Joe Bidenovi. Cíl číslo jedna, nechci finále důchodců. Jeden z projevů amerického úpadku. Tak velká země, tolik obyvatel a ona není schopná dosadit do finále dva kandidáty kolem 40-50 let? Potom bych oběma udělal přehledné weby. Zaplatil odborníky, kteří přehledně zpracují jejich pro a proti. A potom sestavil týmy obou kandidátů, které by objížděly celou Ameriku. Kdyby i tak Trump vyhrál, mohl bych si říct, že jsem neseděl jen tak na zadku, ale že jsem něco podnikl. Pokud by pak začala naplno třetí světová. Mohl bych si říct, že před volbami jsem to za pět dvanáct odmakal.

Teď začíná nová etapa a svět musí porazit nové diktátory a doufat, že po této válce budeme mít nějakou zemi, na které ještě bude vůbec možné žít. Snad si ji nezničíme natolik, že bude neobyvatelná. Lepší ale zničit planetu a hrdě zemřít než se ohnout před diktaturou, kvůli výhružkám jaderného zničení. I když všechno bude špatné, ale vzduch bude stále dýchatelný a slunce vyjde a bude naděje na zlepšení, má optimista důvod bojovat o svobodný život.

Milada Horáková řekla, že raději zničit pražský hrad a žít ve svobodě, než žít v totalitě s hradem a měla pravdu.

Sudetští Němci se musí víc angažovat, jejich práva jim nikdo jiný nevybude než oni sami. Ano, stala se jim křivda. Mnozí z nich podlehli Hitlerovu řevu a začali hloupnout a poté dělat hrozné věci. Zaseli vítr, sklidili poté bouři. Ale to neznamená, že při bouři nedošlo k mnohým bezprávým a že bychom se po více než 70 letech neměli usmířit a žít spolu v míru a ten mír pak mohli šířit do celého světa. Čím více prutů je pohromadě, tím hůře je nějaký diktátor zlomí. Jako Sudetští Němci potřebují spravedlnost, tak my potřebujeme spojence za svobodný svět. Proto spolupracujme a dodržujme pravidla morálky a slušného chování. Přece jen západní společnost vychází z židovskokřesťanské tradice a ta je založena na odpuštění. Odpouštějme tedy a spolupracujme. Demokratičtí sudetští Němci, které zabili Henleinovci a demokratičtí Němci, kteří byli zabiti v Hitlerovo koncentracích, by si to přáli a měli by z toho velkou radost.

Karel IV. byl císařem svaté říše římské a byl tak společným císařem Čechů i Němců. To je dobrý příklad toho, jak jsme si blízcí a jak je pro nás výhodné spolupracovat. Amen! Čili staniž se!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz