Hlavní obsah

Nové MacBooky Air a 13palcové MacBooky Pro by měly být vybaveny čipem M3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Hazuka

Podle informací ze zahraničních zdrojů budou následující generace 13palcových a 15palcových MacBooků Air vybaveny čipem M3.

Článek

Podle informací ze zahraničních zdrojů budou následující generace 13palcových a 15palcových MacBooků Air vybaveny čipem M3. Kromě toho se plánuje aktualizovaná verze 13palcového MacBooku Pro s tímto čipem. Nový neoznámený čip M3 bude mít stejně jako čip M2 osmijádrový procesor, ale bude vyráběn na nejnovějším 3nm procesu společnosti TSMC, což umožní další zvýšení výkonu a energetickou úsporu. Stávající čip M2 a jeho vyšší varianty Pro a Max jsou postaveny na 5nm procesu.

Zpráva neuvádí, kdy by měly být nové MacBooky oznámeny, ale spekuluje se, že červnová konference WWDC 2023 by mohla být ideálním časem pro oznámení. V minulosti na konferenci WWDC 2022 Apple představil stávající MacBook Air a 13palcový MacBook Pro spolu s čipem M2. Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg je „pravděpodobné“, že nový 13palcový MacBook Air bude vybaven čipem M3 a že Apple plánuje uvést 13palcový i 15palcový model mezi koncem jara a létem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Apple Macbook Pro

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám