Hlavní obsah
Umění a zábava

Jeden notebook pro celou Ulici? Pozoruhodný detail televizního seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DALL-E (vytvořeno umělou inteligencí)

V populárním televizním seriálu Ulice se objevuje jeden zvláštní detail, který možná nepostřehli ani ti nejpozornější diváci: různé postavy seriálu totiž používají jeden a ten samý model notebooku.

Článek

Televizní seriál Ulice si získal srdce mnoha diváků svými fascinujícími příběhy a nezapomenutelnými postavami. A není to jen obyčejná podívaná; je to mozaika plná emotivních zvratů a komplexních charakterů. Přesto mezi těmi všemi příběhy vyčnívá jeden zvláštní detail, který jste možná také zaznamenali – a sice opakované používání stejného notebooku různými postavami.

Používání notebooku v seriálu není ničím neobvyklým, ale zvídavější diváci si možná všimli, že se většinou jedná o jeden a ten samý model. Policajtka Karla, ředitelka školy Magda, její bývalá láska Prokop, nový starosta, bankéřka Dita, Monika Farská, rodina Pumrových a další a další postavy – všichni používají stejný šedý notebook, kterému tvůrci seriálu na zádech přelepili logo výrobce tmavým kolečkem, aby se vyhnuli reklamě. V reálém světě by tomu tak nebylo. Každý z nás má jiné preference, každému se líbí něco jiného. V reálném světě bychom v seriálu museli vidět různé typy noteboků v různých velikostech, ale i barvách.

A tak by se mohlo zdát, že v rámci seriálu existuje určitá forma kolektivního sdílení. Skutečnost je ale jiná. Jednak v seriálu nikdy nebyla zmínka o tom, že by notebook koloval mezi obyvateli Ulice a navíc, pokud vezmeme v úvahu, že policajtka Karla využívá notebook ke své práci policajtky, možné kolektivní sdílení nepřipadá v úvahu.

Pravděpodobnější je, že se jedná o nepozornost tvůrců, kteří z praktických důvodů používají pouze jeden notebook pro různé scény a postavy. Tento detail tak mohou někteří diváci vnímat jako zábavný prvek, který dodává seriálu jistou nechtěnou komičnost. Příště, až se zas budete dívat na Ulici, si sami zkuste spočítat, kolik postav používá stejný šedý notebook s tmavým kolečkem na zádech. Možná vás to překvapí a pobaví. Jak sami uvidíte, i v tak populárním seriálu mohou být drobné nedostatky, které mu dodávají nečekaný rozměr.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz