Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Babičko, proč se pořád modlíš?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Důvody k modlitbě mohou být různé – někdo hledá klid, jiný duchovní vedení nebo věčnost. Pro mnohé je modlitba klíčovou součástí života, stejně jako pro stařenku z našeho vtipu.

Článek

Někteří lidé věří, že smrtí život nekončí a že je čeká další etapa bytí – věčný život v nebi. Víra těchto lidí vychází zpravidla z náboženských tradic a dodává jim naději i v těch nejtěžších chvílích. Modlitby pro ně pak představují způsob, jak se připravit na posmrtný život a zajistit si místo v nebeském království, kde se mají setkat se svými již zemřelými blízkými. Tento duchovní přístup vede věřící k laskavosti, pomoci druhým a životu podle morálních zásad. Víra v posmrtný život jim dodává naději a motivaci, protože věří, že smrt je pouze přechodem do další, lepší etapy existence. V posmrtný život věří i stařenka z našeho dnešního vtipu. Tak se podívejte, jak důvody své víry vysvětluje vnukovi.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy s náboženskou tématikou? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Jaký je váš názor na existenci posmrtného života?
Ano, věřím, že nás po smrti čeká další etapa bytí.
37,7 %
Možná, ale nejsem si jistý/á.
9,5 %
Ne, nevěřím v posmrtný život.
41,9 %
Nevím.
10,9 %
Celkem hlasovalo 770 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz