Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Dvě lokomotivy z různé éry lidských dějin

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: ideogram.ai

V našem kresleném vtipu se setkává stará parní lokomotiva s moderní elektrickou. V jakém duchu se jejich setkání ponese?

Článek

Parní lokomotiva je zajímavý stroj, který pro svůj pohon využívá páru. Ta vzniká zahříváním vody v kotli, kde se spaluje zpravidla uhlí. Pára pak pohání písty umístěné ve válcích lokomotivy, které následně přenášejí sílu na kola, a to umožňuje lokomotivě pohyb. Kouř vystupující z jejího komína je jen viditelným produktem spalování paliva a představuje charakteristický znak parních lokomotiv.

V době, kdy technologie postupují a v kurzu jsou čistší zdroje energie, se mění i přístupy k pohonu lokomotiv. A teď si zkuste představit setkání parní lokomotivy s její modernější elektrickou kolegyní. O čem by spolu mohly hovořit? Na to se podívejte v našem kresleném vtipu.

Foto: Josef Jiránek / ideogram.ai

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké jiné vtipy o vlacích a mašinkách? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz