Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Když neřešíte vši

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Když vši neřešíte, můžete jich mít na hlavě celé generace. V našem dnešním vtipu vám ukážeme veš, která vzpomíná na své předky.

Článek

Vši jsou drobní paraziti, kteří se živí lidskou krví. Jsou velké asi 2-3 milimetry a často se vyskytují ve vlasech nebo na těle. Šíří se hlavně přímým kontaktem mezi lidmi, takže je snadné je chytit ve školách, táborech nebo doma. Vši způsobují svědění pokožky, a to může vést až k podráždění a infekci. Léčba zahrnuje speciální šampony a vyčesávání, aby se odstranily jak vši, tak i jejich vajíčka. Je také důležité vyprat oblečení a ložní prádlo při vysoké teplotě. I když jsou vši nepříjemné, lze s nimi účinně bojova.

A jak to může dopadnout, když vši neřešíte a necháte je v poklidu žít na své hlavě? Tak na to se podívejte v našem dnešním kresleném vtipu.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy o parazitech? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Měli jste někdy vši?
Ano
53,6 %
Ne
40,2 %
Nevím
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 112 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz