Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Není káva jako káva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / IDEOGRAM

Dobrá káva může být tím správným startem do nového dne. Její chuť a aroma nejen povzbuzují, ale také pomáhají zvýšit energii a soustředění.

Článek

Na 1. října připadá Mezinárodní den kávy, nápoje, který milují miliony lidí po celém světě. Denně se na Zemi vypije přibližně 2,25 miliardy šálků tohoto nápoje, a tento fakt jen dokresluje, jak obrovskou popularitu káva má. Například ve Finsku je průměrná spotřeba kávy na osobu téměř 10 kilogramů ročně, a to z Finska dělá jednoho z největších konzumentů kávy na světě. Průměrný Čech pak podle statistik vypije zhruba 2,3 kilogramu kávy ročně. Je to sice výrazně méně než ve Finsku, ale stále to ukazuje, že má káva své pevné místo i v každodenním životě Čechů. Kvalita kávy není vždy a všude stejná, a každá káva chutná trochu jinak. Ale na to už se podívejte v našem dnešním vtipu.

Foto: Josef Jiránek / IDEOGRAM

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy o kávě? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Kolik šálků kávy vypijete denně?
Žádný, kávu nepiji.
15,4 %
1 šálek
18,9 %
2 šálky
29,9 %
3 šálky
20,8 %
4 - 5 šálků
12,3 %
6 - 9 šálků
1,3 %
10 a více šálků
1,4 %
Celkem hlasovalo 318 čtenářů.

Zdroje k textu: wikipedia.org, perkcoffee.co

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz