Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Šmoulové vyrostli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Děda sleduje s vnoučaty televizi a vzpomíná na dobu, kdy byli Šmoulové hitem a přinášeli radost celé generaci.

Článek

Šmoulové jsou drobné modré postavičky vytvořené belgickým komiksovým autorem Peyem (Pierre Culliford) v roce 1958, které se v průběhu času staly ikonou dětské zábavy po celém světě. Původně se jednalo o vedlejší postavy komiksu Johan a Pirlouit. Později ale získaly vlastní seriál, který si rychle dobyl srdce čtenářů a diváků díky svým vtipným a dobrodružným příběhům. V roce 1981 se Šmoulové objevili na televizních obrazovkách a stali se globálním fenoménem. Jejich příběhy, plné boje proti zlému čaroději Gargamelovi, přinášely poselství o přátelství, spolupráci a odvaze. Šmoulové ovlivnili nejednu generaci včetně stařečka z našeho dnešního vtipu.

Foto: Josef Jiránek / DALL-E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy z prostředí filmu a televize? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Který z těchto animovaných světů máte raději?
Avatar
0 %
Šmoulové
0 %
Oba stejně
0 %
Žádný
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz