Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Jiránkův fór: Tři dny nejde facebook

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: PIXABAY.com / TheDigitalArtist

Už třetí den nejde facebook! Pro mnohé scéna jako z hororu a lidé vyrážejí do ulic. Co tam dělají? To vám prozradí náš kreslený vtip.

Článek

Představte si, že by měl Facebook třeba třídenní výpadek. Pro mnohé lidi, kteří jsou na této sociální síti silně závislí, by to zřejmě znamenalo skutečnou krizi. Ztráta přístupu k hlavnímu zdroji sociálních interakcí, denních novinek a osobní sebeprezentace by u nich mohla vyvolat pocity paniky a bezmoci.

U některých uživatelů by se dokonce mohli začít projevovat známky abstinence podobné těm, které se objevují při náhlém přerušení užívání návykových látek — úzkost, podrážděnost a možná i ztráta orientace v tom, co dělat se svým volným časem. Situace by mohla vést k tomu, že by lidé horečně hledali jakékoli dostupné informace o tom, co se děje a kdy bude služba obnovena.

Možná by to mohlo vypadat podobně jako v našem dnešním kresleném vtipu.

Foto: Josef Jiránek / DALL - E

Líbil se vám tento vtip? Znáte nějaké další vtipy ze světa moderních technologií? Pokud ano, podělte se o ně v komentářích.

Anketa

Kdyby došlo ke třídennímu výpadlu facebooku co by to pro vás znamenalo?
Nic, na facebooku nejsem závislý a obešel bych se bez něho.
97,2 %
Rozhodilo by mě to, ale přežil bych to.
0,9 %
To by mě zabilo! Šílel bych, podobně jako lidé ve vtipu.
1,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 106 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz