Hlavní obsah
Hry

Kdo to je? Uhodnete geniálního vizionáře jen podle několika indicií?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Jiránek / IDEOGRAM

Uhádnete, kdo je na obrázku? Prohlédněte si zpřeházené části a přečtěte si nápovědy. Dokážete odhalit identitu známé osobnosti?

Článek

Vítejte u našeho zábavného kvízu! Dnes jsme pro vás připravili hádanku ze série Kdo to je? Podívejte se na zpřeházený obrázek a zkuste uhodnout, kdo na něm je. Abychom vám to trošku usnadnili, přidali jsme několik nápověd. Hodně štěstí!

Foto: Josef Jiránek / IDEOGRAM

Datum narození: 28. října 1955

Místo narození: Seattle, Washington, USA

Známý jako: Spoluzakladatel jedné z největších softwarových společností na světě.

Charakteristický znak: V mládí nosil brýle a měl hnědé vlasy.

Pokud stále váháte, máme pro vás ještě jednu nápovědu:

Významný počin: Představení operačního systému, který se stal standardem pro osobní počítače.

Anketa

Kdo je podle vás skrytou osobností číslo 1?
Steve Jobs
0 %
Bill Gates
96,2 %
Mark Zuckerberg
3,8 %
Celkem hlasovalo 26 čtenářů.

A zde je něco víc o dnešní hádané osobnosti:

Je to americký podnikatel, programátor a filantrop, známý především jako spoluzakladatel společnosti Microsoft. Narodil se 28. října 1955 v Seattlu ve státě Washington. Od mládí se zajímal o počítače a programování.

V roce 1975 založil spolu s přítelem Paulem Allenem firmu Microsoft, která se postupně stala největší softwarovou společností na světě. Jejich první významný úspěch přišel s operačním systémem MS-DOS, který byl dodáván s počítači IBM. Následný vývoj Windows pak zásadně ovlivnil podobu osobních počítačů, tak jak je známe dnes.

Náš neznámý se dlouhodobě řadí mezi nejbohatší lidi na světě, a to navzdory tomu, že značnou část svého majetku věnoval na dobročinné účely. Spolu se svou tehdejší manželkou Melindou založil nadaci, která se zaměřuje na zlepšení zdravotní péče a snížení chudoby po celém světě.

Mimo svůj byznys je tento muž známý i jako autor několika knih a vášnivý čtenář. Jeho vliv na technologický průmysl a charitativní činnost je nesmazatelný, a i přes různé kontroverze patří z nejvýznamnějším osobnostem naší doby.

Bill Gates je příkladem toho, jak technologické inovace mohou změnit svět a jak může být úspěch využit pro dobro druhých.

Ano, tím tajemným mužem je Bill Gates.

Foto: Josef Jiránek / IDEOGRAM

Bill Gates

Zdroje:

  1. Encyclopaedia Britannica: Bill Gates
  2. Wikipedia: Bill Gates

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz