Hlavní obsah
Lidé a společnost

Podivné zjevení u Starého Plzence děsí ještě dnes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DALL-E

Skupina chlapců byla u Starého Plzence svědkem setkání s podivnou žlutě zářící postavou.

Šokující setkání! Čtyři chlapci ze Starého Plzence prožili chvíle hrůzy, když v přírodě za městem narazili na obří žlutě zářící postavu. Kdo to byl, odkud pochází a kde se v kraji pod Radyní vzal?

Článek

Čas od času se některým lidem naskytne příležitost ocitnout se na tajemných místech a být svědky podivuhodných setkání s bytostmi, jejichž existence je často zařazována do oblasti záhad a tajemna. Takové setkání prožili před několika lety i čtyři chlapci ze Starého Plzence. Jednoho slunného dne se na kolech vydali asi tři kilometry za město do místa, které je Staroplzeneckými nazýváno Ostrá hůrka. Zde se nachází zajímavý skalní útvar, který je opředen řadou legend a pověstí. Uvnitř hůrky je prý ukryt poklad a v jejím okolí se pohybují prapodivné příšery. Podle lidového vyprávění se kdysi do těchto končin vydávali hledači pokladů, ale žádný z nich se odtud nikdy nevrátil.

Jedním z chlapců byl i pan Václav. „S koly jsme zajeli až k samotné skále,“ začíná své vyprávění. „Vylezli jsme na ni a chvíli si povídali. Pak jsme se vydali do nedalekého vojenského bunkru. Tady jsme se nějakou chvíli zdrželi.“ Při návratu chlapce zarazilo cosi zvláštního. „Ptáci přestali zpívat, auta po jinak rušné silnici nejela. Bylo ticho a bezvětří. Připadalo nám to velmi neobvyklé a přinejmenším podivné,“ pokračuje ve svém vyprávění dnes již dospělý muž.

V té době se chlapci nacházeli asi sto metrů od Ostré hůrky ve směru na Plzeň. „Stáli jsme nepohnutě a dívali se do zarostlé krajiny před námi. Ve vzdálenosti dvou kilometrů jsme spatřili obří postavu. Byla žlutá, zářila a převyšovala keř, ze kterého se vynořila,“ dodává pan Václav. Výšku podivné bytosti odhadli chlapci na pět metrů. Přízrak se nekoordinovaně kymácel zleva doprava. Měl zřetelné ruce a nohy, přes hlavu něco na způsob kápě. Po chvíli zmizel za druhým keřem. „Přešel nám mráz po zádech, nikdy před tím jsme nic podobného neviděli,“ dodává jeden z pozorovatelů. V tomto okamžiku chlapci nasedli na kola a co nejrychleji místo opustili.

Jednalo se o reálný zážitek nebo jen o fantazii dospívajících hochů? Pokud to byla skutečnost, kdo se skrýval za tajemnou bytostí? To jsou otázky, které nás přivedli do Starého Plzence. Zde se setkáváme s paní Evou, zdejší psychotroničkou, a panem Dominikem, psychotronikem z Prahy. Společně se vydáváme k Ostré hůrce. Zastavujeme se na místě, odkud mladí pozorovatelé spatřili přízrak. Od události uplynulo několik let, zdejší krajina se změnila k nepoznání. Místem, kde byl Žluťásek (tak žlutě zářící mátohu chlapci nazvali) pozorován, prochází silniční obchvat města Plzně a za ním stojí hypermarket. I tak se snažíme pomocí psychotronických metod přijít celé události na kloub. Paní Eva se pouští do malování. „Necítím se tu vůbec dobře, raději bych odtud zmizela,“ říká energická žena. Pan Josef se mezitím dává do vykládání karet. Po nějaké chvíli dochází k závěru, že vysoká bytost má svůj původ ve vesmíru. „Domnívám se, že zde z nějakého důvodu přistáli mimozemšťané a chlapci je vyrušili. Těžko říct, co tu pohledávali.“ Jak jsme zjistili, UFO bylo ve Starém Plzenci skutečně několikrát pozorováno. „Tato pozorování by mohla mít jistou souvislost s podivnou bytostí, kterou mladíci viděli,“ dodává psychotronik z Prahy. Mezitím paní Eva dokončuje automatickou kresbu a upřesňuje, že UFO nad Starým Plzencem bylo pozorováno mimo jiné i v roce 1995, kdy proletělo nad částí města Malá Strana. Přitom si prohlížíme vytvořený obraz, který nám připomíná obličej komiksového kačera. Překvapení přichází v okamžiku, když kresbu otočíme o devadesát stupňů. Vidíme na ní měsíc a planety. V této chvíli jakoby obraz podporoval domněnku o návštěvníkovi z kosmu.

Pokud se jedná o mimozemšťana, pak ale zcela vybočuje z běžně uznávaného standardu šedivých mužíčků menší postavy s vejčitou hlavou a velkýma šikmýma očima. Obracíme se proto na odborníky z oblasti ufologie. Dozvídáme se, že mimozemšťané mohou mít různou podobu. Záleží prý na druhu. „Je to podobné jako se psy. Jsou mezi nimi malí i velcí, hodně chlupatí i krátkosrstí a různě barevní,“ říká jeden z ufologů a dodává, že dnešní svět zná až sedm druhů zástupců mimozemských civilizací. K těm nejznámějším patří mimozemšťané Siví. Následují Umiti, kteří dokáží svou podobu přizpůsobit podobě lidské a dobře známou skupinou jsou také Men in Black, Muži v černém. Zde se ale jedná spíše o velmi dokonalé roboty vyšších inteligencí, které mají za úkol plnit příkazy svých tvůrců. Tato skupina je prý závislá na zdroji energie. Těžko posoudíme, do jaké skupiny žlutý vesmírný turista patří. Jisté je zatím jen to, že křovinatá oblast mezi Starým Plzencem a Plzní poskytla v minulých letech úkryt tajemné bytosti, která ještě dnes budí v jejích pozorovatelích děs a hrůzu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz