Hlavní obsah

Španělsko, to je Sangria! Tu nejlepší ochutnáte na Pyrenejském poloostrově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: paulmoralessb / PIXABAY.com

Sangria, to je kultovní nápoj Španělska! Vychutnejte si tento sytě červený koktejl s ovocem a kapkou brandy na dovolené ve Španělsku nebo v pohodlí domova.

Článek

Španělsko je země plná slunce, pláží a dobrého jídla. Je ale také domovem jednoho z nejikoničtějších nápojů světa - Sangrie. Tento koktejl je legendou a symbolem letních dnů strávených na pláži, u bazénu nebo na terase. Sangrii tvoří především červené víno a nasekané ovoce. Mezi Španěly je oblíbená především pro svoji svěží chuť.

Název nápoje Sangria je, s ohledem na jeho intenzívní červenou barvu, odvozen ze španělského výrazu „sangre“, který v překladu znamená krev. Sangria se nejčastěji vyrábí z červeného vína, které se smíchá s nasekaným ovocem, jako jsou pomeranče, citrony, jablka nebo broskve. Někdy se přidává i kapka brandy nebo rumu. Všechny ingredience se nechají chvilku odležet, aby se promísily a uvolnily aroma. Před podáváním se k nim přidá led a soda. A svěží, osvěžující drink je na světě!

Když se řekne Španělsko, snad každý si představí slunce, moře a nádherné píšečné pláže. Je to země, kde lidé většinu času tráví venku. Počasí je zde celoročně příjemné a Sangria je ideálním nápojem pro nejrůznější příležitosti. Nápoj vyniká nízkou alkoholovou hodnotou, takže si můžete užít slunný den s přáteli, aniž byste se museli obávat opilosti.

Pokud chcete ochutnat tu nejlepší Sangrii, musíte se vydat do Španělska. Nejlépe si ji vychutnáte na pobřeží Pyrenejského poloostrova. Zde najdete mnoho tradičních barů a restaurací, které ji připravují podle starých rodinných receptů. Sangria španělských barů je nejen skvělý nápoj, ale také zážitek, který si budete pamatovat po celý život.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz