Hlavní obsah
Sport

Basketbalisté Děčína po loňských úspěších znovu bojují o ligové medaile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze sportovní haly v Děčíně, kde hrají domácí zápasy basketbalisté BK Děčín

Basketbalisté Děčína mohou po loňském stříbru v nejvyšší soutěži znovu pomýšlet na ligové medaile. Jako první celek z osmi účastníků čtvrtfinále play off si zajistili postup do semifinále.

Článek

Fakt, že jsou Děčínští znovu mezi nejlepší čtyřkou soutěže, dokumentuje stabilní postavení ambiciózního klubu v české špičce. Velkým impulsem pro Děčín jsou vzpomínky a poznatky z minulého ročníku. V něm tým kromě postu ligového vicemistra získal poprvé v historii i Český pohár.

Generální manažer klubu Lukáš Houser se proto při našem rozhovoru v děčínské hale nejprve ještě vrátil k loňským úspěchům.

Co pro vás triumf v poháru a druhé místo v lize znamenaly?

Předtím jsme žádnou trofej nezískali. Proto jsme brali účast ve finálovém turnaji Final Four jako výzvu. Tím, že se hrálo na neutrální půdě v hale na Královce v Praze, byly šance rovnocenné. Moc jsme tamní prostředí neznali, ale bylo to stejné pro všechny účastníky. Myslím, že jsme triumfem v Českém poháru zviditelnili nejen Děčín, ale i severočeský basketbal, což bylo fajn a dobrá vizitka regionu. Letos nám to bohužel v pohárové soutěži tolik nevyšlo, ale sezóna běží dál.

Loňské druhé místo v lize bylo už pátým „stříbrným“ umístěním klubu mezi elitou. Jak to berete?

Tehdejší týmy, a především jejich jádro, byly dlouho spolu a měly kvalitu. Jak se říká, táhlo se za jeden provaz. Stačí zmínit jména jako Jakub Houška, Pavel Houška, Landa, Stria, Vyoral, Pomikálek i další. A podařilo se zabudovat do kádru i vhodné cizince.

Při rekapitulaci jen připomeňme, že loňská finálová série Děčín – Opava nadchla fanoušky i odborníky. Co o tom soudíte?

Mrzela nás prohra 1:3 na zápasy, ale vůbec poprvé se nám povedlo vyhrát ve finále aspoň jedno utkání. V dřívějších dobách Nymburk kraloval natolik, že jsme mu nemohli konkurovat ani v části finálové série.

Zatím Děčínští ještě neznají jméno svého semifinálového soupeře, protože ostatní čtvrtfinálové série dosud neskončily. Ale jistotou je, že u boje o medailové naděje znovu bude zkušený děčínský trenér Tomáš Grepl. Jaká je jeho pozice?

V Děčíně je Tomáš Grepl prakticky přes pět let, tedy šestou sezonu. Určitě odvádí skvělou práci, což dokazují výsledky. Děčín je známý tím, že nemění trenéry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz