Hlavní obsah
Sport

Basketbalisté Nymburka se vrátili na trůn. Práce má smysl, zní z nejlepšího českého klubu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z rozhodujícího finále basketbalové ligy v Nymburce, zápas Nymburk - Ústí nad Labem

Basketbalisté Nymburka se vrátili na český ligový trůn. Po roční odmlce získali celkově už svůj devatenáctý titul mistra v nejvyšší soutěži.

Článek

Po loňském bronzu, který byl vzhledem k předchozí unikátní mistrovské sérii považován za neúspěch, se trenérského vedení týmu nově ujali italský kouč Francesco Tabellini po příchodu z USK Praha a v role asistenta Adam Konvalinka po angažmá v Kolíně.

„Splnili jsme cíl, se kterým jsme do Nymburka přišli. Pro nás je to super úspěch. Do realizačního týmu pod hlavním trenérem Franceskem Tabellinim patří i Ladislav Sokolovský, který je sportovním ředitelem klubu a pomáhá nám s některými věcmi i v tréninku,“ řekl mi Adam Konvalinka na palubovce nymburské haly po vítězném finále s BK Ústí nad Labem v sérii 4:1 na zápasy.

„Obrovskou výhodou našeho týmu je základ v podobě skvělého českého jádra dobrých hráčů, kteří si věří, že mohou něčeho dosáhnout. Jmenovitě bych zmínil samozřejmě Bohačíka, Kříže, Sehnala, Kováře, Tůmu i odchovance Rylicha, který se zvedá. Doplnili jsme kádr zahraničními hráči a v tu chvíli se ukazuje, že práce má smysl,“ uvažoval Adam Konvalinka.

„Myslím, že i zahraniční posily přijmou případnou kritiku čehokoliv, co se třeba týká tréninku apod. Zvládnou tlaky a jsou schopni takříkajíc sklopit uši a jít do toho,“ líčil ambiciózní asistent trenéra.

Adam Konvalinka se vyjádřil k sezoně i z globálního pohledu.

„Prošli jsme si dlouhou sezonou a nemyslím si, že to bylo jednostranné z pohledu Nymburka. Bylo těžké skloubit ligu a účast v evropských pohárech. Potřebovali jsme konzistenci mezi oběma rozdílnými soutěžemi a ne vždy to vyšlo. Konec sezony se nám ale povedl. Pokud jde o evropský pohár, tak jsme úspěšně reprezentovali město Nymburk i celý český basketbal,“ kvitoval dosaženou bilanci.

Třebaže Konvalinka měl před příchodem do Nymburka za sebou už tříleté působení na postech asistenta nebo hlavního trenéra v Pardubicích a poté hlavního kouče v Kolíně, byla pro něj nymburská etapa velkou výzvou.

„Moc si cením titulu, díky němuž jsem získal další zkušenosti. Chtěl jsem být v dobrém týmu, ale ne se jen ukazovat v popředí. A jsem rád, že jsem součástí nymburského klubu. Ale není čas na uspokojení. Běží mi smlouva a máme další plány, pokud jde o pohárovou Evropu. A v lize chceme obhájit titul,“ dodal Adam Konvalinka.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz