Hlavní obsah
Sport

Basketbalisté USK Praha se chystají na pražské finále Česko-slovenského poháru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z ligového zápasu basketbalistů USK Praha

Pražský mužský basketbal úspěšně reprezentuje v probíhající sezoně celek USK Praha. A tradiční klub má před sebou obrovskou motivaci. Tou je účast na finálovém turnaji Česko-slovenského poháru.

Článek

Turnaj se uskuteční v polovině února v pražské hale Královka.

„Dostali jsme se mezi čtyři nejlepší české celky v pohárové soutěži, dalšími účastníky turnaje budou čtyři nejlepší slovenská družstva. Jsme nesmírně rádi nejen za postup na tuto prestižní akci, ale současně máme možnost být součástí oslav 100 let basketbalu,“ řekl mi asistent trenéra pražského celku Jan Pospíšil při jednom z ligových zápasů.

Tým USK Praha má domácí prostředí sice v hale na Folimance, ale tím, že jsou jediným pražským klubem v turnaji, považují za příznivou okolnost i fakt, že se bude hrát na Královce.

„Královka není Folimanka, ale nemusíme nikam cestovat a jsme prakticky doma v Praze. Takže z tohoto pohledu můžeme mít minimální výhodu,“ přemítal Jan Pospíšil.

O tom, že se bude hrát v Praze a konkrétně na Královce, se rozhodlo už v předstihu, aniž bylo známo obsazení finále Česko-slovenského poháru.

USK Praha se nejprve střetne se slovenským Baníkem Handlová a v případě vítězství by nastoupil nejspíš proti Nymburku, který bude favoritem v duelu s jiným slovenským soupeřem. Z české strany dále startují BK Děčín a BK Olomoucko.

„Konkurence na čtyři česká místa na turnaji byla obrovská. Vždyť se tam nedostaly Opava, Ústí nad Labem, Pardubice, Brno ani další celky. Pro mě je největším překvapením fakt, že se mezi pohárovou elitu naopak protlačilo Olomoucko, které nepatří v lize k nejlepším,“ komentoval Pospíšil pohárové dění.

Z basketbalového celku USK Praha vzešla řada špičkových basketbalistů, kteří postupně odešli do jiných klubů.

„Bývalé opory USK máme například v Nymburce, Opavě, Děčíně. Snažíme se dál vychovávat hráče a myslím, že letos držíme jádro týmu pohromadě. Jsou to kluci kolem dvaadvaceti let a věřím, že bychom už brzy mohli sklidit nějaké ovoce v podobě týmového úspěchu,“ dodal Jan Pospíšil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz