Hlavní obsah
Sport

Benjamin Vomáčka po derby: V Jablonci je lepší nálada než v Liberci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku fotbalový trenér Benjamin Vomáčka, který pracuje v FK Jablonec

Bývalý fotbalový obránce nebo záložník Bejmanin Vomáčka je odchovancem Slovanu Liberec, kde začínal i prvoligovou kariéru. Poté prošel řadou klubů a momentálně působí v FK Jablonec jako hlavní trenér B-týmu a šéftrenér mládeže.

Článek

S Benjaminem Vomáčkou jsem hovořil o Podještědském derby, v němž o víkendu Jablonec vyhrál v Liberci 5:0.

Vzpomínáte si na ligové souboje Liberce s Jabloncem z doby, kdy jste hrál za liberecký tým?

Většinou tyto souboje končily vítězstvím jednoho ze soupeřů o gól, byly tam i remízy. Bojovalo se o každý metr hrací plochy. Vybavuji si, že v roce 1996 jsem byl v derby na straně Liberce a vyhráli jsme 1:0 pod vedením trenéra Jiřího Štola a asistenta Josefa Petříka staršího. Kuriozitou je, že jeho syn Josef Petřík mladší byl ještě na jaře asistentem nynějšího trenéra Luboše Kozla při společném angažmá v Liberci a oba v létě přešli do Jablonce.

Co s odstupem několika dní poté, co se událo o víkendu, na fotbalový šok vlastně říkáte?

V jabloneckém klubu pracuji od roku 2020, ale nedávno jsme měli po iks letech sraz s bývalými hráči Slovanu Liberec z let 1992-1998 a nikoho vůbec nenapadlo, jak by nynější derby mohlo dopadnout. Tedy tak výrazným rozdílem ve prospěch jednoho ze soupeřů. Stalo se něco, co nebývá jen tak.

Jak vnímáte atmosféru v jabloneckém klubu po senzačním triumfu na půdě rivala?

Myslím, že v Jablonci je lepší nálada než v Liberci. Těžko se to popisuje. Pro oba týmy se jedná o zápas roku, proto jablonecké pocity jsou kladné. Vítězství za tři body je pěkné, ale lidi si budou takový výsledek 5:0 pro Jablonec hodně dlouho pamatovat. A i příznivci sportu za hranicemi regionu si toho všimli. Tenhle zápas měl celorepublikový záběr a byl sledovaný i vzhledem k vyhlášením před sezonou. A každého výsledek asi překvapil.

Jak funguje provázanost mezi jabloneckým áčkem a rezervou ve třetí lize (ČFL)?

Druhý den po „velkém“ derby Liberec-Jablonec jsme s béčkem vyhráli ve své soutěži v Benátkách nad Jizerou. Zřejmě se ten úspěch klubu ze soboty přenesl i do rezervního celku. Momentálně si to užíváme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz