Hlavní obsah
Sport

Brankář Holý: Doufám, že si Sparta vzala příklad z Liverpoolu a nebude na City jančit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek je z areálu stadionu pražské Sparty na Letné

Pro fotbalisty pražské Sparty bude nepochybně jedním z vrcholů podzimu zápas Ligy mistrů na půdě Manchesteru City ve středu 23. října.

Článek

Půjde o další konfrontaci úřadujícího českého šampiona s předním anglickým a světově uznávaným týmem, jako tomu bylo v minulé sezoně při duelech s FC Liverpool v Evropské lize.

Zápas v Manchesteru poutá pozornost příznivců i odborníků. S ohledem na vlastní znalost anglického fotbalu k nim patří i brankář Tomáš Holý, který do letošního léta strávil na Ostrovech sedm let! Působil v několika klubech tamní čtvrté a třetí ligy a pochopitelně měl přehled i o absolutní anglické špičce.

Navíc Tomáš Holý začínal v pražské Spartě třeba po boku Tomáše Vaclíka. A zřejmě má k letenskému klubu docela blízko i v současnosti.

Když jsem hovořil s Tomášem Holým o jeho aktuálním angažmá v třetiligovém Baníku Most-Souš, nemohl jsem opomenout ani téma: Sparta v Lize mistrů.

„Ptají se mě, co čeká Spartu v Manchesteru. Krásná atmosféra, tedy na City… Ale asi ano, nádherný stadion. Doufám, že si všichni ze Sparty vzali příklad a ponaučení z loňských duelů s Liverpoolem, kdy prohráli 1:5 a 1:6, a nebudou tam jančit. S Liverpoolem si to chtěli rozdat, a jak to dopadlo,“ zamyslel se Tomáš Holý.

„Kluci musí hrát chytře a snad si ten zápas užijí a bude to pro ně extrémní zážitek,“ pokračoval Tomáš Holý, který kvituje dosavadní zisk Sparty v Lize mistrů v podobě čtyř bodů z bojů se Salzburgem a ve Stuttgartu.

„Na Salzburgu jsem se byl na Letné podívat a Sparta měla i díky výsledku 3:0 zápas pod kontrolou a dominovala,“ pokýval hlavou.

Tomáš Holý se také ochotně vyjádřil k tomu, že nedávno právě za už zmíněný FC Liverpool nastoupil český brankář Vítězslav Jaroš.

„Zaznamenal jsem to a byl jsem překvapený. Člověk musí jít štěstí naproti. Někdy se to tak sejde, když jdete trpělivě za svým a bum – najednou Jaroš chytá za Liverpool. Koukali jsme na to jako do trouby. Třeba dostane šanci i nadále,“ líčil Holý svoje dojmy.

A zajímalo mě, co říká Holý na výkony brankářů v české první lize.

„Špičku představují ti, kteří chytají v top týmech Chance ligy. Tedy Vindahl ve Spartě a Tonda Kinský ve Slavii, který se už prosazuje do české reprezentace. Vindahl je cizinec, což je věc Sparty.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz