Hlavní obsah
Sport

Byl asistentem v Baníku Ostrava a v Liberci, teď trenér Ivan Kopecký vede tým Varnsdorfu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku fotbalový trenér Ivan Kopecký, který byl asistentem v Ostravě a v Liberci a nyní vede FK Varnsdorf

Fotbalový kouč Ivan Kopecký zná velmi dobře po sportovní stránce první a druhou ligu. Prošel vícero kluby v obou nejvyšších soutěžích. Jako asistent nebo i hlavní trenér nasbíral spoustu zkušeností.

Článek

Nyní svoje poznatky Kopecký zúročuje po předchozím angažmá v prvoligovém Slovanu Liberec na lavičce FK Varnsdorf. Klub působí v Chance Národní lize, což je současný název pro druhou ligu. S Ivanem Kopeckým, jehož znám od jeho trenérských začátků v Teplicích, jsem hovořil po zápase Varnsdorfu s béčkem pražské Sparty. Utkání se hrálo na stadionu Viktorie Žižkov.

Máte za sebou řadu trenérských působišť. Můžete připomenout, které špičkové hráče jste například vedl v tamních klubech?

Řekl bych, že jsem toho prošel hrozně moc, ale mohu vzpomenout například Tomáše Hübschmana v Jablonci, v Jihlavě to byl Dávids Ikaunieks. V Baníku Ostrava jsem se setkal s Milanem Barošem. V Liberci byli velmi dobří hráči – hlavně Theo Gebre Selassie, když ještě hrál a pak se stal sportovním manažerem. V Opavě jsem trénoval Nemanju Kuzmanoviče.

Měl jste možnost se takříkajíc v roli soupeře potkat i s elitními trenéry v české první lize, konkrétně i ze Slavie a ze Sparty. Jak to berete?

Když jsem byl hlavním trenérem Jihlavy, tak trenér Jindřich Trpišovský úspěšně působil v Liberci. A v roli asistenta Luboše Kozla v Baníku Ostrava a Slovanu Liberec jsem byl u zápasů těchto týmů proti Slavii už s Jindřichem Trpišovským na její lavičce. A absolvovali jsme samozřejmě i duely se Spartou. Myslím, že jsme sehráli dobrá utkání. A setkali jsme se také s tehdejším trenérem Brianem Priskem.

Co soudíte o současném boji o mistrovský titul?

Sparta má kvalitu a taky Slavia chce získat triumf kvůli přímému postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Do toho chce promluvit i Plzeň. Bude to docela zajímavé.

Ve Varnsdorfu jste působil už v minulosti jako asistent Zdenko Frťaly, nyní jste hlavním koučem. Jak to vnímáte?

Hlavně jsem rád, že jsem dostal příležitost k nové trenérské štaci. Nechci to porovnávat s dřívějškem, ale myslím, že hráči měli vždycky ve Varnsdorfu dobrý charakter. V rámci možností podávají dobré výkony a naším cílem je, abychom se znovu udrželi ve druhé lize. Snažíme se, abychom s realizačním týmem a hráči odváděli pro klub maximum.

U mužstva zůstal asistent Petr Papoušek, který byl ve stejné roli už po boku předchozího trenéra Miroslava Holeňáka.

Když jsme hráli na Žižkově s béčkem pražské Sparty, tak jsem si všiml, že Petra Papouška po zápase zdravili fanoušci a Petr rozdával těm nejvěrnějším i autogramy. Petr Papoušek má jako hráč skvělou minulost, se Spartou získal dva tituly. A taky se výrazně prosadil v Liberci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz