Hlavní obsah
Sport

Fotbalové Kladno je v roli nováčka zatím senzací podzimu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového stadionu v Kladně, kde se hraje třetí liga

Už je to čtrnáct let od doby, kdy fotbalový celek SK Kladno naposledy působil v první fotbalové lize. Poté přišel strmý pád klubu až do divize a teprve letos se tým posunul o stupínek výš, do třetí ligy.

Článek

Aktuálně je Kladno v roli nováčka malou senzací soutěže díky skvělé první fázi podzimu.

Byť byl kladenský fotbal v posledních více než deseti sezonách takříkajíc v ústraní, mnozí příznivci si jistě vzpomenou nebo jistě někde četli, že na lavičce týmu se vystřídali i mnozí známí trenéři.

Velkou reputaci si na Kladně vydobyl Miroslav Koubek, nynější lodivod Viktorie Plzeň. Pražský rodák a bývalý brankář Sparty začínal v kladenském klubu trenérskou kariéru a tým vedl v několika obdobích. A v roce 2006 s Kladnem dokonce postoupil do první ligy a v následné sezoně mužstvo pod jeho vedením nejvyšší soutěž udrželo!

Na lavičce tehdy prvoligového Kladna odvedli dobrou práci i trenéři Jaroslav Šilhavý a Václav Kotal. Za středočeský celek v té době nastupovali například Bořek Dočkal a Marcel Gecov, Vít Beneš (nyní přestoupil z Olomouce do Jihlavy), či Lukáš Zoubele. Krátce kladenský dres oblékal ve druhé lize Martin Hyský, současný trenér Karviné.

„V Kladně ale předtím trénovali jen namátkou také Jindřich Dejmal, Stanislav Procházka, Jan Poštulka, Miroslav Beránek, Stanislav Hejkal a další. Honza Suchopárek, co je hlavním trenérem reprezentační jedenadvacítky, začínal na Kladně jako šéftrenér mládeže,“ řekl mi předseda klubu a jeho sportovní manažer Petr Brabec.

Kladno bylo až do letoška dlouho jen v divizi, o to více překvapuje jeho dosavadní spanilá jízda třetí ligou.

„Máme radost, jak se nám daří. Poskládali jsme tým poté, co přišla spousta nových hráčů. Se zkušeným trenérem Zdeňkem Haškem sdílíme stejný pohled na fotbal. A z toho vycházíme. Zůstáváme realisty a nejsme nahoře ani dole,“ přemítal Petr Brabec.

O tom, že fotbal na Kladně letos táhne, svědčí i zájem fanoušků. Ti jsou zvědaví na konfrontaci svého týmu s předními celky soutěže. Kladenští například porazili FK Ústí nad Labem 2:1 a mají po pěti odehraných zápasech třetí ligy třináct bodů stejně jako Ústí, které ale odehrálo o utkání více.

Zápas Kladno-Ústí měl osobitý nádech pro kladenského šéfa Petra Brabce a nového ústeckého trenéra Svatopluka Habance. Oba totiž společně hráli v minulosti za FK Teplice v první lize!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz