Hlavní obsah
Sport

Fotbalové Pardubice zaujaly třemi výhrami v řadě. Máme zdravé jádro, tvrdí trenér Radoslav Kováč

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového stadionu v Pardubicích

Nevídané období zažívají fotbalisté FK Pardubice ve Fortuna lize. Dokonalým způsobem jim totiž vyšel závěr podzimu i vstup do jarní části soutěže.

Článek

Pardubičtí naposledy ztratili body počátkem prosince, kdy podlehli doma pražské Spartě. To vzhledem k síle a ambicím lídra tabulky nebyl z pohledu východočeského celku propadák. Poté ale přišla vítězná série, která trvá zatím až do poloviny února.

Pardubice před zimní přestávkou zdolaly favorizovaný Slovan Liberec. A skvělou formu, podpořenou výsledky, si možná nečekaně přenesly i do únorového startu „jara“.

Dva zápasy venku a šest bodů. S touto bilancí asi málokdo počítal. Pardubičtí nejen, že překvapivě vyhráli na půdě Slovácka v Uherském Hradišti 2:1, ale o pár dní později v dohrávce uspěli v Karviné – dokonce vítězstvím 3:0.

„V týmu se vytvořila solidní konkurence, někteří hráči se zvedají, třeba Patrák, Krobot, Brdička. Máme zdravé jádro, musím to takříkajíc zaklepat. Mladí kluci sbírají po podzimu zkušenosti a každý měsíc prokazují progres,“ konstatoval trenér Radoslav Kováč v těchto intencích na klubovém webu www.fkpardubice.cz.

Kouče těší souhrnné skóre 7:1 z posledních tří zápasů – 2:0, 2:1, 3:0.

„Sám jsem netušil, jak to bude po zimní přípravě vypadat. Důležité je, že dáváme góly, ale i vzadu jsme dvakrát udrželi nulu,“ kvitoval trenér.

Pardubický celek prochází náročným týdnem. Během sedmi dní absolvuje tři zápasy. Po cestách do Uherského Hradiště a do Karviné se poprvé na jaře představí na domácím stadionu – v sobotu 17. února proti Teplicím.

„Pokud jde o bodový plán, snažíme se urvat takříkajíc co nejvíce. Teď nás čeká asi nejtěžší úkol, aby hráči dobře zregenerovali a dali se do kupy před sobotou,“ uvažoval Kováč.

Jestliže pro Pardubice hovoří vzpruha z posledních úspěšných zápasů, pak opačnou stránkou může být fakt, že mezi vystoupením v Karviné a domácím duelem s Teplicemi budou mít minimální časový odstup mezi zápasy. Naopak Tepličtí hráli naposledy v neděli 11. února a mohou se od té doby zaměřit na přípravu před utkáním v Pardubicích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz