Hlavní obsah
Sport

Fotbalový Jablonec po velkých změnách. Dobře si to sedlo, říká obránce David Štěpánek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z areálu fotbalového stadionu FK Jablonec

Nechat zapomenout na trápení v dolní části tabulky a prosadit se výš, takové jsou záměry fotbalového celku z Jablonce v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže. A po sedmi kolech se to severočeského celku daří.

Článek

Jablonec dobře vykročil do Chance Ligy a následně v závěru srpna potvrdil svoje ambice i ve dvou zápasech na hřištích soupeřů po sobě. Tříbodový zisk ze stadionu pražských Bohemians totiž Jablonečtí podpořili remízou na půdě Slovácka 0:0. S pozitivní výsledkovou bilancí koresponduje i pozice v horní polovině průběžného pořadí.

Charakteristickým rysem současného Jablonce je poměrně velká obměna trenérského týmu i hráčského kádru. Místo odvolaného kouče Radoslava Látala přišel trenér Luboš Kozel, s nímž už nepočítali v konkurenčním Liberci.

V létě ukončil v Jablonci aktivní kariéru Tomáš Hübschman, Miloš Kratochvíl přestoupil do Trnavy, Václav Drchal a Dominik Pleštil do Bohemians Praha, Filip Souček je ve Slovácku, Matěj Náprstek v Hradci Králové, David Houska hledal angažmá a po rozjezdu ligy navíc odešel brankář Vilém Fendrich do Českých Budějovic.

Seznam nových jmen je rovněž pestrý. Posilami jsou Michal Beran a David Puškáč z Bohemians Praha, Jan Fortelný z Olomouce, Martin Cedidla ze Zlína, Jan Schánělec ze Sparty, Brazilec Dudu Nardini z Kypru, koncem srpna přišel Jan Suchan z Českých Budějovic.

„Oproti minulým sezonám může v Jablonci zatím panovat spokojenost. Změny asi pomohly a podařilo se všechno dobře nastartovat. Od léta se nám daří a věříme, že v tom budeme pokračovat,“ řekl mi při novinářském rozhovoru obránce David Štěpánek, který může srovnávat.

Fotbalista, který v Jablonci působí nepřetržitě už od roku 2019 a předtím hrál první ligu v Jihlavě, vnímá konkurenci v jabloneckém kádru.

„Myslím, že si to sedlo. Máme velmi silnou obranu, jsou tady například Jakub Martinec a Nemanja Tekijaški. I díky dobré obranné fázi jsme vyhráli na Bohemce a pak jsme udrželi nulu i na Slovácku. Tam jsme si jeli s cílem pro tři body, ale hlavní bylo, že jsme neprohráli,“ pokračoval David Štěpánek.

Třebaže má Štěpánek na svém ligovém kontě už na 120 zápasů, v poslední době sbírá starty jen po minutách.

„Laboroval jsem se zánětem achillovky. Dva měsíce jsem netrénoval. Je to znát a pomalu se dostávám do herní praxe. Proto se rozehrávám i v jabloneckém béčku ve třetí lize,“ uvedl David Štěpánek.

Je odchovancem Jihlavy, takže i dál sleduje počínání klubu z Vysočiny, aktuálně hrajícího ve druhé lize.

„Vím, že tam před pár dny musel skončit trenér David Oulehla. Trénoval mě už v jihlavském dorostu. Znám se i se sportovním ředitelem Jihlavy Lukášem Vaculíkem, se kterým jsem hrával za tamní áčko,“ dodal David Štěpánek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz