Hlavní obsah
Sport

Hokejisté Vsetína jsou ve finále první ligy. Chceme se dostat do baráže, říká Radim Tesařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Sportovní manažer VHK Vsetín a bývalý hokejista Radim Tesařík na vsetínském zimním stadionu

Hokejisté Vsetína se potřetí v řadě probojovali do finále play-off první hokejové ligy. A znovu je u toho někdejší hokejový obránce Radim Tesařík, který se po skvělé hráčské kariéře věnuje manažerské činnosti.

Článek

A Radim Tesařík pracuje v klubu, v jehož barvách slavil výjimečné úspěchy na ledě. Vsetín v posledních letech usiluje o to, aby se místní tým výrazně prosadil v první hokejové lize. Po druhém místě v základní části zdolali Vsetínští v semifinále play-off Duklu Jihlava.

„Chceme se dostat do baráže o extraligu,“ řekl mi sportovní manažer Radim Tesařík při jednom z prvoligových zápasů v této sezoně ve Vsetíně. A zamyslel se nad tím, jak je těžké udržet se v popředí tabulky.

„V čele byla dlouho Poruba, která měla velký náskok a vyhrála základní část. Ale nehleděli jsme na to, kdo je zrovna první, jestli Poruba nebo někdo jiný. Dívali jsme se hlavně na sebe, jaké máme výsledky a kde nás ještě tlačí bota. A teď jsme ve finále,“ zhodnotil situaci Radim Tesařík.

Ve Vsetíně vnímají kvalitu soutěže a ostatních soupeřů, proto si účasti ve finále považují.

“ Kdo první ligu sleduje, tak si všímá, že v ní působí i bývalí hráči z extraligových klubů. A také mladí hokejisté, kteří se chtějí dostat do elitní společnosti. Zkrátka, první liga není lehkou soutěží a je to hodně dobrá zkušenost pro všechny hráče,“ uvažoval.

Vsetín žije hokejem. To je slovní spojení, které vystihuje realitu.

„Snažíme se dělat hokej co nejlépe. Hnacím motorem jsou i fanoušci, pro ně hrajeme a vytváříme prostředí, aby chodili v hojném počtu. Kdyby na zápasy dorazilo pět set lidí, tak by nás to mrzelo, že jich je tak málo. Ale návštěvy jsou přes tři tisíce, to je bomba. Vážíme si i podpory města, Zlínského kraje, místních sponzorů i těch odjinud,“ dodal Radim Tesařík už s výhledem na finálovou sérii první ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz