Hlavní obsah
Sport

Hokejový trenér David Čermák povede po dvou letech znovu Jágrovo Kladno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku hokejový trenér David Čermák, hlavní kouč Kladna a české reprezentační osmnáctky

Až na konci června oznámilo vedení kladenského hokeje složení trenérského týmu A- mužstva Rytířů Kladno pro nadcházející ročník v extralize. Na střídačku klubu, jehož majitelem je Jaromír Jágr, se po dvou letech vrací David Čermák.

Článek

Po minulé sezoně, která pro Kladno vyvrcholila až bojem o holou extraligovou existenci v baráži, vešlo ve známost, že končí dosavadní kouč Otakar Vejvoda mladší. Trenér posledního celku tabulky ale nezůstal dlouho bez angažmá. Toho, že je volný, využila pražská Sparta. Tedy klub, který má mnohem vyšší ambice než Kladno.

Otakar Vejvoda mladší se stal ve Spartě jedním z asistentů hlavního kouče Pavla Grosse. Třetím členem nejužšího trenérského štábu bude druhý asistent Antonín Stavjaňa, přicházející ze slovenské Nitry. S ní získal titul v tamní extralize. Znamená to, že ve Spartě tak budou spolupracovat tři koučové, z nichž každý byl v loňské sezoně hlavním trenérem v jiném klubu.

Pokud jde o Kladno, Davida Čermáka znám jako sportovní novinář už z doby, kdy vedl Kladno i v první lize, tedy druhé nejvyšší soutěži. Dvakrát pak zachránil Rytíře v baráži. Z Kladna odešel do Motoru České Budějovice, kde byl nejprve asistentem hlavního trenéra Jaroslava Modrého. Po jeho odvolání se posunul na post hlavního kouče. A po sezoně na jihu Čech rovněž skončil. Hned ale Čermák přešel do služeb hokejového svazu, když byl jmenován trenérem české reprezentační osmnáctky.

Letos v dubnu absolvoval Čermák s národním týmem do 18 let přípravný kemp v Chomutově, kde se mužstvo chystalo na světový šampionát. Kromě manažera Michala Vondrky, asistentů Jaroslava Nedvěda a Richarda Žemličky trenér Čermák spolupracoval i s trenérem reprezentační dvacítky Patrikem Augustou, který dění v Chomutově pozorně sledoval. Na mistrovství světa ale český výběr neuspěl.

David Čermák má nyní před sebou další etapu trenérské kariéry. Přichází znovu v pozici klubového trenéra do extraligy. A Kladno oznámilo i jeho asistenty. Jsou to známá hokejová jména.

Bývalý útočník Václav Skuhravý odehrál v extralize přes tisícovku zápasů především za Karlovy Vary. Ale nastupoval v různých obdobích i právě za Kladno, České Budějovice nebo Litvínov. Z trenérské praxe má za sebou asistentské působení v Karlových Varech a taky byl hrajícím trenérem Chebu ve třetí nejvyšší soutěži.

Někdejší obránce Petr Svoboda je synem bývalého reprezentanta Radoslava Svobody. Jako hráč má Petr Svoboda zkušenosti ze zámoří i z extraligy. Trenérsky pracoval několik let jako asistent v extraligovém Hradci Králové zejména po boku hlavního trenéra Tomáše Martince.

Zdroj: s využitím webových stránek hokejového Kladna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz