Hlavní obsah
Sport

Hradecký manažer Jiří Sabou: Spokojenost s vítězstvím, ale i nostalgie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Sportovní manažer FC Hradec Králové Jiří Sabou před stadionem v Teplicích, kde strávil pět let hráčské kariéry

Velkou spokojenost z výsledku, ale i nostalgii cítil po zápase fotbalistů FC Hradec Králové v Teplicích Jiří Sabou, vedoucí sportovního úseku hradeckého klubu a jeho sportovní manažer.

Článek

Východočeský celek vyhrál 1:0 a posunul se na deváté místo tabulky první ligy.

Jiří Sabou po utkání přijímal před teplickým stadionem gratulace k úspěchu Hradce Králové. Jako sportovní novinář ho znám z doby jeho hráčské éry. A možná i to pomohlo k tomu, že Jiří Sabou mně ochotně odpověděl na pár otázek.

Jak hodně jste si oddechli po zápase, který vám přinesl tři body?

Podle výsledků tohoto kola jsme se dostali do prostřední skupiny pro nadstavbovou část ligy. Bylo to důležité utkání pro oba týmy, které mají asi stejné cíle, tedy první desítku. Je pravda, že vítězstvím v Teplicích jsme si hodně pomohli.

Co jste říkali na to, že na teplické lavičce nemohl být kvůli trestu za čtyři žluté karty jejich hlavní trenér Zdenko Frťala?

Nějaký vliv to určitě mělo. Zdenko Frťala předtím působil tři roky v Hradci Králové a i v Teplicích dokazuje, že je to výborný trenér. Ať chcete nebo nechcete, přítomnost hlavního kouče u mužstva má svoji váhu. Teplický tým vedl proti nám asistent Ondřej Prášil, který byl stejně jako Frťala před třemi lety rovněž v hradeckém trenérském štábu. Jsou to takové fotbalové příběhy a nám to v Teplicích vyšlo.

Měl jste čas zavzpomínat si na svoje teplické hráčské angažmá?

Určitě ano. Znovu mě přepadla nostalgie, když jsem sem přijížděl. Strávil jsem v Teplicích pět let života. Zrovna letos je to už dvacet let od mého příchodu do klubu v roce 2004. Člověk si ani neuvědomuje, jak to letí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz