Hlavní obsah
Sport

Jakub Novotný: Po odvolaném australském trenérovi povede tým jiný cizinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Bývalý volejbalový reprezentant Jakub Novotný, nynější prezident VK Karlovarsko

Zklamání zavládlo ve volejbalovém klubu VK Karlovarsko. Důvodem je právě skončená neúspěšná sezona týmu, který v nedávné minulosti získával mistrovské tituly a další medaile v extralize.

Článek

Čelem se k nezdarům postavil Jakub Novotný, prezident klubu. V rozhovoru, který jsem s ním vedl ve druhé polovině dubna, nehledal výmluvy a nastínil nejbližší cíle karlovarského volejbalu.

Loni jste angažovali australského trenéra Liama Sketchera, který byl v průběhu sezony odvolán. Byla to nešťastná volba?

Nebrali jsme to jako sázku na cizince. Jsou dobří a špatní trenéři, čeští nebo zahraniční. Nechci to takhle oddělovat, jestli je někdo z ciziny nebo z Česka. Prostě jsme špatně vybrali.

Kdo převezme trenérské vedení týmu?

Ještě to není jasné, či spíše je to tajné. Zatím nic v tomto ohledu nezveřejňujeme. Jen naznačím, že to bude zase cizinec.

Říká se, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky…

Prostě jsme se opět rozhodli pro zahraničního trenéra.

Jak se s odstupem času stavíte k nepovedenému soutěžnímu ročníku 2023/24 v podání VK Karlovarsko z pohledu šéfa klubu?

Sezona nám nevyšla. Už jsme si to analyzovali. Byli jsme až šestí v extralize a neuspěli jsme ani při snaze zajistit si účast v nejlepší čtyřce v Českém poháru. Takže to nelze hodnotit jinak než negativně.

K čemu jste došli při rozboru sezony?

Před rokem jsme přivedli větší množství posil. Ale nějak si to nesedlo. Špatně jsme tým poskládali. Do to přišla nějaká zranění.

Hovoříme spolu při finále Lvi Praha-Jihostroj České Budějovice. Není vám líto, že u toho není Karlovarsko?

To víte, že mě to moc mrzí. Jak už jsem zmínil, nedostali jsme se bohužel ani do semifinále, proto jsme nemohli pomýšlet ani na finále. To je sport.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz