Hlavní obsah
Sport

Kratochvíla, Kubistu a Holíka vede v Trnavě trenér Gašparík, bývalý hráč Mostu a Teplic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového stadionu FK Jablonec, kde Miloš Kratochvíl působil šest let

Ve spoustě zajímavých odchodů fotbalistů z české první ligy do zahraničí v současném přestupním termínu stojí za zmínku například i přesun zkušené trojice Miloš Kratochvíl, Vojtěch Kubista a Libor Holík do slovenského Spartaku Trnava.

Článek

Už z dřívější doby mají hodně společného, pokud jde o fotbalové cesty a ligovou praxi. Všichni tři hráči v nedávné minulosti působili v FK Jablonec, kde je vedl ostřílený kouč Petr Rada. Podle statistik absolvovali pod jeho vedením velké množství zápasů nejen v české nejvyšší soutěži, ale i v evropských pohárech.

Zatímco Kratochvíl s Kubistou strávili v Jablonci převážnou část dosavadní kariéry, Holík poznal kromě Jablonce i angažmá ve Viktorii Plzeň se starty v Lize mistrů a naposledy hrál za Zlín, odkud se po hostování už do Plzně nevrátil.

„V Jablonci jsem byl nepřetržitě šest let a dostal jsem šanci se z takřka ligového nováčka po po příchodu z Brna do Jablonce propracovat do základní osy mužstva. Takže rád budu vzpomínat na přední umístění v lize ve třech sezonách po sobě. Poslední tři roky ale nebyly z týmového hlediska v Jablonci tak úspěšné vzhledem k účinkování ve skupině o záchranu, ale klukům dál přeji, ať se jim daří lépe,“ řekl Miloš Kratochvíl v těchto intencích při loučení s Jabloncem na jeho klubovém webu.

Vojtěch Kubista byl dlouho součástí jabloneckého klubu, ale před dvěma lety přestoupil do FK Mladá Boleslav. Letos na jaře pomohl týmu k pátému místu v ligové tabulce a tudíž i k vytoužené účasti v předkole Konferenční ligy. A nyní ovšem Kubista zamířil ze středočeského klubu rovněž na Slovensko.

Libor Holík je ze zmíněného trojlístku nejmladší, na druhou stranu disponuje hráčskou praxí z Plzně. S ní vyhrál ligu a byl článkem týmu, který bojoval v popředí tabulky v konkurenci Sparty a Slavie.

V Trnavě se nové posily z české ligy, která změnila název na Chance liga, potkávají s trenérem, který jako hráč strávil čtyři sezony rovněž v české první lize. Spartak Trnava totiž vede Michal Gašparík, jenž v období let 2006-2010 působil v tehdy prvoligovém FK SIAD Most a následně v FK Teplice!

Jako sportovní novinář se zaměřením na severní Čechy si vybavuji, že když jsem tenkrát sledoval zápasy obou dotyčných klubů, tak Gašparík nastupoval v Mostě pod taktovkou trenéra Zdeňka Ščasného například po boku Horsta Siegla, Jiřího Novotného, Tomáše Pešíra, Martina Vozábala, brankáře Martina Vaniaka a dalších známých postav. V Teplicích byl Gašparík svěřencem trenérů Petra Rady a Jiřího Plíška v týmu s Pavlem Verbířem a dalšími teplickými lídry.

Zdroj: Autorský text s využitím webu jabloneckého klubu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz