Hlavní obsah
Sport

Ligu mistrů ve Volejbale mají lidi v Českých Budějovicích rádi, zní z jihočeského klubu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze sportovní haly v Českých Budějovicích, kde hrají volejbalisté Jihostroje domácí zápasy v extralize i v evropských pohárech

Součástí nabitého podzimního programu je pro několik českých volejbalových celků mužů také účast v evropských pohárech. Nejatraktivnější bude samozřejmě Liga mistrů, v níž stejně jako loni startuje i Jihostroj České Budějovice.

Článek

„Už z minulých let víme, že zápasy v neprestižnější klubové soutěži jsou volejbalovým svátkem. Vážíme si možnosti zahrát si Ligu mistrů dokonce dvakrát po sobě,“ řekl mi Petr Kohout, manažer A-týmu a asistent trenéra budějovického týmu Zdeňka Šmejkala, při návštěvě tamní sportovní haly.

Liga mistrů CEV startuje v polovině listopadu.

„Lidi v Českých Budějovicích mají Ligu mistrů rádi. Loni jsme šli do této soutěže z druhého místa v české extralize, protože licence se kromě mistrům svých zemí rozdávaly i klubům z druhých příček dalších lig. A tehdy to připadlo na nás. Teď je to tak, že do Ligy mistrů může jít jen vítěz české extraligy. Takže jde o naprosto zaslouženou poctu,“ pokračoval Petr Kohout.

V Českých Budějovicích už samozřejmě znají i všechny soupeře i termínový kalendář Ligy mistrů. Systémem doma-venku se český šampion poměří s italským klubem Perugia, francouzským Saint-Nazaire a tureckou Ankarou.

„Jakmile jsme se dozvěděli složení skupiny, hned jsme zaznamenali, že do Českých Budějovic přijede současný nejlepší český volejbalista Marek Šotola, navíc odchovanec našeho klubu. V létě totiž přestoupil z Berlína do Ankary. O to víc dostane zápas pikantní nádech, protože se na Šotolu těšíme. A věříme, že i pro Marka to bude velká událost zahrát si takříkajíc doma, odkud se vydal do světa,“ rozplýval se Petr Kohout.

Na dotaz, co v Českých Budějovicích od série zápasů v Lize mistrů očekávají, manažer A-týmu pohotově odpověděl: „Samozřejmě plnou halu.“

Jihočeši vědí, že skloubit Ligu mistrů s domácí extraligou nebude snadné. Ale není to poprvé, co Budějovičtí kombinují evropské poháry s ligovou soutěží.

„Pokud jde o extraligu, po čtyřech nebo pěti odehraných kolech se nedá nic predikovat. Rádi bychom obhájili titul, ale to nelze nikdy slibovat. Každopádně i letos platí, že je těžší obhajovat než nově vyhrát,“ dodal Petr Kohout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz