Hlavní obsah
Sport

Mistr světa a trenér Radek Bělohlav oceňuje postup Litvínova do semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Bývalý hokejový reprezentant a současný trenér Radek Bělohlav

Bývalý hokejový útočník a současný trenér HC Příbram ve druhé lize Radek Bělohlav, který je mistrem světa z roku 1996, má na svém kontě unikátní bilanci v rámci českého hokeje. Ve výčtu jeho úspěchů dominuje osm medailí za osm sezon.

Článek

Třebaže se Radek Bělohlav soustřeďuje na účinkování „jeho“ týmu Příbrami v závěrečné fázi třetí nejvyšší soutěže, sleduje samozřejmě i extraligu. A to v době, kdy se už hraje atraktivní semifinále.

„Pardubice musely projít reorganizací a někam dospět. Teď jsou nahoře a asi dělají fanouškům radost. Hrál jsem i za Spartu Praha a vím, že musí být pořád na nejvyšší úrovni a letos předvádějí většinou pohledný hokej. Předpokládám, že ambice a výkony dalších klubů vedle Sparty jako jsou Třinec, Pardubice, budou dál pokračovat,“ řekl mi Radek Bělohlav na téma extraligy.

Na připomínku, že překvapením sezony byl podle mnoha odborníků především Litvínov, má Bělohlav jasný náhled.

„Souhlasím, že se na Litvínov nesmí zapomínat. Jsou v semifinále, tedy velký úspěch. Letos chytli začátek, což je pro ně fajn. Lépe se jim dýchá než loni. A navíc hrají hezký hokej. A ať jim to vydrží,“ uvedl bývalý reprezentant.

„Myslím, že v Litvínově se to dobře namíchalo. Kádr doplnili a posílili. Lídr Ondřej Kaše pozvedl všechny a vzal to na sebe i s bratrem Davidem. Vytvářejí neuvěřitelnou dvojici a obdivuji, jak jim to funguje i s ostatními. Když k tomu připočtu střelecké kvality útočníků Liama Kirka a Petra Koblasy a brankářů v čele s Matejem Tomkem, tak v Litvínově je to zatím paráda,“ dodal Bělohlav.

Pokud jde o vlastní Bělohlavovu kariéru, vynikají v ní mnohé důležité momenty a úspěchy. Mezi lety 1995-2003 kromě zmíněného zlata z MS získal s reprezentací i bronz, v extralize se dočkal tří mistrovských titulů (dva se Vsetínem, jeden se Spartou) a k tomu přidal i druhá a třetí místa. Nastupoval také v několika obdobích za České Budějovice a na konci dlouhé aktivní činnosti za Kladno.

Po skončení hráčské kariéry se Bělohlav vydal na trenérskou dráhu. Začínal jako asistent v Českých Budějovicích, kde sídlil extraligový klub s názvem Mountfield. Po jeho přesunu do Hradce Králové Bělohlav zůstal v Budějovicích, kde působil u mládeže, ale i jako asistent Petra Rosola u áčka v tehdy prvoligovém Motoru.

V hokejovém dění na sebe před několika lety upozornil na trenérském poli v extralize, když byl asistentem a poté hlavním trenérem Dynama Pardubice. Následně se přesunul do Komety Brno, kde se stal jedním z asistentů majitele klubu a zároveň i šéfa střídačky Libora Zábranského. Přes působení u brněnské mládeže se vrátil na jih Čech, konkrétně do HC Tábor. A od letošní sezony vede HC Příbram.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz